Música, danses i colorit en la cavalcada dels Reis d’Orient de Xàtiva

Melcior, Gaspar i Baltasar animaren ahir els carrers de Xàtiva i van generar gran expectació entre els més menuts. Els Reis Mags van protagonitzar una desfilada multitudinària i amb molt de color.

A partir de les 12:00 hores es va celebrar a la plaça de la Seu una gran festa per donar la benvinguda als Reis d’Orient. Xiquets i xiquetes van gaudir amb animació, llepolies i música i es van poder fer un retrat amb els Reis. Tots els xiquets i xiquetes van saludar personalment a Melcior, Gaspar i Baltasar i ho van passar d’allò més bé.

La gran cavalcada de Reis va tindre lloc a partir de les 18.30 hores. La desfilada es va celebrar des del Gran Teatre fins al final de l’Albereda Jaume I i passat per República Argentina. Els Reis van arribar en cavalls, i van delectar a tot el públic. Les seues majestats arribar acompanyats de personatges, animacions, dansa, música i carrosses que van fer les delícies dels xiquets i les xiquetes.
La cavalcada d’enguany es va dividir en dues parts: en primer lloc va desfilar unes carrosses, on el col·lectiu faller repartia caramels. I la segona part es va centrar exclusivament en la cavalcada dels Reis, amb cinc carrosses més, amb animació musical.

Davant de cada Majestat, va desfilar el seu sequi’t reial de cavalls que s’encarregaren d’engrandir aquesta cavalcada que any darrere any aconsegueix reunir a l’Albereda a milers de persones.
Les bandes de música i la batukada animaren cada instant d’aquest esdeveniment especial per la seua elegància, majestuositat i colorit.

Cal remarcar que el col·lectiu faller va tindre una participació intensa en la cavalcada. A la finalització de l’adoració al Betlem es va disparar un castell de focs d’artifici.

La cavalcada va estar organitzada per l’Ajuntament de Xàtiva, i va comptar amb la col·laboració del Centre Hípic La Font del Saladrar, la Junta Local Fallera de Xàtiva, festes de carrer, associacions i escoles de dansa.

No hay comentarios

Dejar respuesta