Mor Paco Cabanes, El Genovés

Aquest dissabte ha mort Paco Cabanes, conegut com a ‘El Genovés’: la gran llegenda de la pilota valenciana Cabanes, El Genovés a mor als 67 anys d’edat a causa d’un càncer contra el qual lluitava des de feia anys.

Nascut en 1954, va començar jugant al raspall de xiquet al seu poble com molts altres xiquets als huit ayns ja era capaç de reptar a jugadors del poble. Més tard va abandonar aquesta modalitat per a centrar-se en la d’Escala i Corda. Va dominar l’esport autòcton de la Comunitat Valenciana entre 1972 i 1996. El Genovés va fer història, amb partides mítiques que formen part de la memòria col·lectiva.

Al llarg de la seua trajectòria esportiva se l’ha conegut amb diferents noms: el Xiquet del Genovés, el Genovés, Genovés I, Genovés i, últimament, Paco. Va ser campió huit vegades del Campionat Nacional d’Escala i Corda, i sis de l’individual. A més, entre els anys 1993 i 1996 va ser campió dels tornejos internacionals 5 Nacions i Mundial de Llarges, a València.

Ostenta la Medalla d’Or de la Generalitat Valenciana al Mèrit Esportiu i el Trinquet de la Universitat Politècnica de València porta el seu nom com a homenatge.

Paco Cabanes ha sigut una autèntica llegenda en la pilota valenciana, considerat com el millor pilotari de tots els temps, la seua mort ha causat una enorme commoció en tota la societat valenciana i, sobretot, en el món de la pilota.

No hay comentarios

Dejar respuesta

7 + 9 =