Montesa clou les jornades “D’Arrel” amb gran èxit de participació

Montesa ha acollit al llarg d’aquest cap de setmana la celebració de les jornades de folklore “D’Arrel” 2018. Trobades de música, ball i cançons valencianes, “D’Arrel” és una iniciativa de l’àrea de Cultura de la Diputació de València que pretén portar les manifestacions del folklore valencià per les nostres comarques.

Des de divendres 28 fins al diumenge 30 de setembre, a Montesa s’han organitzat i dut a terme nombroses activitats destinades a tot tipus de públic, des dels correfocs dels “Dimonis de Montolivet”, a les cercaviles i danses amb grups de Moixent, La Llosa de Ranes i La Granja de la Costera, a més de la colla de dolçainers “Cap amunt”.

Montesa1-arrelsLa nit del dissabte comptà amb un sopar de germanor oferit per l’ajuntament i amenitzat per la xaranga de la Unió Musical de Montesa. Per finalitzar la jornada, el cantautor Carles Dénia, delectà el públic amb cançons populars i adaptacions per a corda, en un vistós concert nocturn muntat sobre les restes del Castell de Montesa.

El diumenge, de la mateixa manera que es va fer a Sumacàrcer, les activitats estigueren dedicades als més menuts del poble, que gaudiren amb el taller de danses i, cap al migdia, ompliren la plaça de la Cultura per a ballar amb l’orquestra La POP.

Montesa0-arrelsLa tècnica de Turisme de Montesa, Eva Vila, ha confirmat l’acceptació positiva d’aquesta iniciativa de la Diputació, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament. Per a Vila, «D’Arrel preveu activitats per a tot tipus de públic. Montesa és un poble xicotet, però la gent s’ha mobilitzat i ens ha sorprés la gran participació en tots els actes, tant la gent major, que ha gaudit de les danses tradicionals, com els menuts, que tingueren tot un matí per a ells».


En Castellà:

Montesa cierra las jornadas “D’Arrel” con un gran éxito de participación

Montesa6-arrelsMontesa ha acogido a lo largo de este fin de semana la celebración de las jornadas de folklore “D’Arrel” 2018. Encuentros de música, baile y canciones valencianas, “D’Arrel” es una iniciativa del área de Cultura de la Diputació de València que pretende llevar las manifestaciones del folklore valenciano por nuestras comarcas.

Desde el viernes 28 hasta el domingo 30 de septiembre, en Montesa se han organizado y llevado a cabo numerosas actividades destinadas a todo tipo de públicos, desde los correfocs de los “Dimonis de Montolivet”, a los pasacalles y danzas de grupos de Montesa, La Llosa de Ranes i La Granja de la Costera, además del grupo de dolçainers “Cap amunt”.

La noche del sábado contó con una cena de hermandad ofrecida por el ayuntamiento y amenizada por la charanga de la Unió Musical de Montesa. Para finalizar la jornada, el cantautor Carles Dénia, deleitó al público con canciones populares y adaptaciones para cuerda, en un vistoso concierto nocturno montado sobre los restos del Castillo de Montesa.

El domingo, de la misma manera que se hizo en Sumacàrcer, las actividades estuvieron dedicadas a los más pequeños del pueblo, que disfrutaron de un taller de danzas y, hacia el mediodía, llenaron la plaza de la Cultura para bailar con la orquesta La POP.

La técnica de Turismo de Montesa, Eva Vila, ha confirmado la aceptación positiva de esta iniciativa de la Diputació, que ha contado con la colaboración del Ayuntamiento. Según Vila, “D’Arrel prevé actividades para todo tipo de público. Montesa es un pueblo pequeño, pero la gente se ha movilizado y nos ha sorprendido la gran participación en todos los actos, tanto de la gente mayor, que han disfrutado de las danzas tradicionales, como de los más pequeños, que tuvieron toda una mañana para ellos”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

seis − dos =