Miquel Lorente anuncia la creació d’un òrgan consultiu per articular un pla de mobilitat

 L’Ajuntament restringirà l’accés al carrer Àngel per reduir la circulació al nucli antic i millorar l’accessibilitat dels veïns del barri.


Xàtiva posarà en marxa la Mesa de Mobilitat. Es tracta de la creació d’un òrgan consultiu de participació ciutadana amb la finalitat d’articular un pla de mobilitat sostenible a la ciutat. Segons el primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente, «la mesa de mobilitat té un doble caràcter informatiu i consultiu que servirà, d’una banda, per comunicar a la societat els projectes municipals en matèria d’ordenació del trànsit rodat i, d’altra, per assessorar a l’Ajuntament en el procés de presa de decisions i en el disseny de polítiques al respecte«.
Lorente creu que «aquesta iniciativa ha de servir per millorar notablement la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, així com per afavorir determinades activitats econòmiques radicades històricament a Xàtiva, com en el cas del comerç de proximitat«.
Actualment, la regidoria de Mobilitat treballa en la redacció de les normes de funcionament de la Mesa de Mobilitat de Xàtiva. La mesa serà presidida pel mateix regidor, comptarà amb un coordinador/a i els seus membres estaran escollits entre persones de perfil professional, representants del comerç, de l’educació o del món de la discapacitat, entre d’altres.
Preferència per a vianants a l’eix Trinitat-Montcada
Una de les primeres actuacions que es durà a terme és la restricció del trànsit al carrer de l’Àngel per evitar que els cotxes travessen la ciutat pel casc antic, iniciant un procés de peatonalització tova del conjunt de Trinitat-Montcada, un espai amb monuments emblemàtics com ara el palau d’Alarcó, la font gòtica de la Trinitat o el convent de Santa Clara.
L’objectiu és reduir el flux de vehicles en l’àrea per convertir-la en una zona de preferència per als vianants. Segons el regidor, «aquesta zona pateix un trànsit extrem de més de 2000 vehicles al dia en uns carrers no habilitats per suportar eixa intensitat, amb el risc per a les persones que hi viuen i l’alta contaminació ambiental i acústica«.
A partir de la propera setmana, agents de la Policia Local de Xàtiva visitaran el carrer de l’Àngel i la plaça de la Trinitat per informar en persona als veïns afectats i fer-los entrega d’una carta del regidor on s’explica el motiu d’aquesta restricció, com va a produir-se i com podran accedir amb el seu vehicle. Està previst que els domicilis afectats disposen d’un comandament a distància que accionarà un dispositiu de control d’accés a la zona.

No hay comentarios

Dejar respuesta