El MiL tanca l’edició d’enguany consolidant-se com a cita de referència de la cançó d’autor en terres valencianes

El Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor, va tancar l’edició d’enguany aquest cap de setmana amb un doble concert de Joan Miquel Oliver i Lu Rois, les veus més indies i oníriques de la programació, que va captivar al públic des del primer moment.

El MiL cloïa així una tercera edició amb el reconeixement indiscutible per part d’artistes, productors, mitjans de comunicació i públic com a cita de referència de la cançó d’autor, fora dels circuits convencionals de festivals, i per la seva qualitat musical. Enguany el MiL ha presentat una programació molt diversa, combinant nous valors de la cançó d’autor i figures ja més consolidades, amb molta diversitat d’estils i formats oferint una cata única del gènere, que s’ha traduït en un públic molt fidel, atent i curiós, els cinc caps de setmana de festival.

L’organització, de la mà de la regidoria del Gran Teatre de Xàtiva, valora com a molt positiu el tancament de la present edició que va començar el 12 de maig amb el MiL Descobreix, el certamen de joves cantautores i cantautors, que enguany va viure un boom de participació i molt especialment de veus femenines, esdevenint un autèntic planter del gènere. Sota el lema ‘sense les dones no hi ha festivals’, el MiL també celebra que enguany ha fet pujar més dones que homes al seu escenari, que s’ha treballat amb entitats locals com la Muixeranga de Xàtiva, perquè el festival s’entén com un esdeveniment lligat a una realitat social viva, local i transformadora.

Dissabte passat, Joan Miquel Oliver va adaptar el seu contundent directe a l’espai Música i Lletra, amb el públic a sobre mateix de l’escenari, del Gran Teatre de Xàtiva amb un desplegament impecable. Pròxim i mordaç, sarcàstic i inconformista va jugar amb els límits del gènere, acompanyat per la seua banda, i va fer ballar els assistents a les seues butaques.

El pòrtic del comiat de la tercera edició del MiL el va protagonitzar la cantautora sabadellenca Lu Rois, que sola al piano va seduir al públic, que descobria per primera vegada a l’artista, cap al seu món de lirisme i sonoritats pouades al cor del pop independent més mediterrani. Amb una veu amb molta personalitat que augurà un futur brillant en l’escena de la cançó d’autor dels propers anys.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece + cuatro =