A deu dies de la festa més gran de Xàtiva com són les Falles, les diferents comissions de la ciutat no san volgut pedrer, la pujà de Sant Josep a l’ermita.

Les falles de Xàtiva i el públic en general gaudiren ahir diumenge en la Pujà de Sant Josep, més de dues-centes persones participaren en un acte impulsat per la Junta Local Fallera de Xàtiva, el Gremi de Fusters i l’Ajuntament de Xàtiva.

La presidenta de la Junta Local Fallera, Celia Gorrina, «aquest any amb començat el mati assistint al convent de la Consolació a brodar el mant de la Verge, ha sigut un moment molt bonic estar brodant el manto que en guany portara la Mare de Déu en el seu centenari, ja a les 10:30 h començava la Romeria amb moltes comissions vestides, estem molt contents que aquest acte cada any compte amb més fallers i falleres».

La pujada sorgeix com a complement al baixà de tots els anys, la romeria del matí del 19 de març. A les nou i mitja del matí des del carrer Carlos Sarthou, desfilaren en comitiva les diferents comissions de la ciutat, la junta Local fallera, el Gremi de Fusters, membres de la corporació municipal, l’Escola de Danses, la Magrana del Corpus, i la imatge de Sant Josep, que anava sobre un carruatge tirat per cavalls.

En arribar a l’ermita, la Magrana del Corpus, i l’Escola de Danses van delectar al públic amb les seues actuacions. Actes com aquest enriqueixen la cultura i les tradicions de les festes josefines.

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 × tres =