Més de 500 persones visiten durant el cap de setmana l’exposició «Elements del Corpus»

L’exposició «Elements del Corpus», que es va obrir al públic en març d’aquest any, ha despuntat durant aquest cap de setmana amb el nombre de visitants superant les 500 persones que han gaudit d’aquest espai dedicat al Corpus Christi de Xàtiva, el més important del territori valencià després del de València.

Museu-Corpus-3-diaridigital.eAquest increment de visitants ha vingut acompanyat per la festa gran del Corpus Christi, on diumenge va tenir lloc la processó cívica amb gegants, nanos i dansetes, i la processó religiosa, amb la creu alçada obrint pas, els feligresos, els xiquets i xiquetes de primera comunió, els personatges bíblics, cirialots, la custòdia amb el capítol eclesiàstic amb l’Abat de Xàtiva, la Corporació Municipal acompanyada de la Cobla i els Macers, representants de la Policia Local i la Banda de Música «La Nova».

Museu-Corpus-2-diaridigital.eA més a més, aquest any la processó del Corpus ha comptat amb la incorporació de nous col·lectius de la ciutat, com ara la Muixeranga, i amb la recuperació de «La Tortuga dels Fusters», un element mitològic d’aquesta festivitat que a Xàtiva ser cremat fa quasi 100 anys. «La Tortuga del Corpus» se sumarà a l’exposició «Elements del Corpus».

L’exposició «Elements del Corpus» es reprendrà a partir del 2 de juliol, amb horari de dimarts a diumenge de 10:00h a 14:00h.


En Castellà:

Más de 500 personas visitan durante el fin de semana la exposición “Elementos del Corpus” en Xàtiva

Esta exposición ubicada en la Casa Sant Andreu, edificio anexo al ex-convento de Sant Domènec, despunta durante su fin de semana grande

La exposición “Elementos del Corpus”, que se abrió al público en marzo de este año, ha despuntado durante este fin de semana con el número de visitantes superando las 500 personas que han disfrutado de este espacio dedicado al Corpus Christi de Xàtiva, el más importante del territorio valenciano después del de Valencia.

Este incremento de visitantes ha venido acompañado por la fiesta grande del Corpus Christi, donde domingo tuvo lugar la procesión cívica con gigantes, cabezudos y danzas populares, y la procesión religiosa, con la cruz levantada abriendo, los feligreses, los niños y niñas de primera comunión, los personajes bíblicos, “cirialots”, la custodia con el capítulo eclesiástico con el Abad de Xàtiva, la Corporación Municipal acompañada de la Cobla y los Maceros, representantes de la Policía Local y la Banda de Música «La Nova».

Además, este año la procesión del Corpus ha contado con la incorporación de nuevos colectivos de la ciudad, como por ejemplo la Muixeranga, y con la recuperación de “La Tortuga dels Fusters”, un elemento mitológico de esta festividad que en Xàtiva ser quemado hace casi 100 años. “La Tortuga del Corpus” se sumará a la exposición “Elementos del Corpus”.


La exposición “Elementos del Corpus” se retomará a partir del 2 de julio, con horario de martes a domingo de 10:00h a 14:00h.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 + 5 =