Més de 500 alumnes participen el la III «Bicicletada» a Xàtiva

Xàtiva ha albergat aquest matí la tercera edició de la «Bicicletada», organitzada pel Departament d’Educació Viària amb motiu de la celebració de la Setmana de la Mobilitat.

Si bé l’activitat estava prevista per al passat divendres 20 de setembre, les inclemències meteorològiques van obligar a ajornar la cita, que consta d’un passeig amb bici per tots els centres escolars, on es va arreplegant als alumnes participants per a posteriorment tornar-los al seu col·legi. L’activitat ha començat a la plaça Sant Pere i ha finalitzat a l’Albereda Jaume I.

En l’activitat, organitzada per fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport entre els joves, han participat els alumnes d’educació especial, així com els de 5º i 6º de primària i de 1er i 2on d’ESO dels centres educatius de Xàtiva. En total han participat més de 500 alumnes dels centres Attilio Bruschetti, Inmaculada, Gozalbes Vera, Claret, Jacint Castanyeda, Martínez Bellver, Nostra Senyora de la Seu, Aspromivise i Pla de la Mesquita.
«Aquesta bicicletada ha estat tot un èxit de participació, i en ella els i les escolars ixen al carrer per reivindicar una ciutat més saludable», ha destacat el regidor de Mobilitat Juan Giner, qui ha afegit també que l’activitat ha coincidit amb la jornada de reivindicació contra el canvi climàtic.

Per la seua part, el responsable del departament de Seguretat Viària, Arturo Tormo, ha explicat que «l’objectiu és conscienciar als joves de que la bicicleta és un bon mitjà de transport per a desplaçar-se, saludable, barat i respectuós amb el medi ambient». A més a més, també ha volgut agrair la participació a tots els centres educatius participants, professorat «i per descomptat als verdaders protagonistes, que són els xiquets i les xiquetes que omplin els carrers»


En Castellà:

La III Bicicletada llena las calles de Xàtiva 

bicicletada-xativa-3Más de 500 alumnas y alumnos de los diferentes centros escolares han participado de la actividad

Xàtiva ha albergado esta mañana la tercera edición de la «Bicicletada», organizada por el Departamento de Educación Viaria con motivo de la celebración de la Semana de la Movilidad.
Si bien la actividad estaba prevista para el pasado viernes 20 de septiembre, las inclemencias meteorológicas obligaron a aplazar la cita, que consta de un paseo en bici por todos los centros escolares donde se va recogiendo a los alumnos participantes para posteriormente devolverlos a su colegio. La actividad ha empezado en la plaza Sant Pere y ha finalizado a la Alameda Jaume I.


En la actividad, organizada para fomentar el uso de la bicicleta como medio de transporte entre los jóvenes, han participado los alumnos de educación especial, así como los de 5° y 6° de primaria y de 1º y 2º de ESO de los centros educativos de Xàtiva. En total han participado más de 500 alumnos de los centros Attilio Bruschetti, Inmaculada, Gozalbes Vera, Claret, Jacinto Castañeda, Martínez Bellver, Nuestra Señora de la Seo, Aspromivise y Pla de la Mesquita.


«Esta bicicletada ha sido todo un éxito de participación, y en ella los y las escolares salen a la calle para reivindicar una ciudad más saludable», ha destacado el regidor de Movilidad Juan Giner, quien ha añadido también que la actividad ha coincidido con la jornada de reivindicación contra el cambio climático.


Por su parte, el responsable del departamento de Seguridad Vial, Arturo Tormo, ha explicado que «el objetivo es concienciar a los jóvenes de que la bicicleta es un buen medio de transporte para desplazarse, saludable, barato y respetuoso con el medio ambiente». Además, también ha querido agradecer la participación en todos los centros educativos participantes, profesorado «y por supuesto a los verdaderos protagonistas, que son los niños y las niñas que llenan las calles».

No hay comentarios

Dejar respuesta