Més de 278 atletes participen en el I Encontre de Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual

El CO La Costera, junt a la coordinadora de centres ocupacionals, COPAVA, han organitzat el I Encontre d’Atletisme per a Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual de la temporada 2019-2020. Encontre que va reunir a 278 atletes de 21 centres de tota la província de València.
aspromivise-deportistes-3L’encontre va començar a les 11 del matí a les sèries de relleus 4×100 i ha acabat al voltant de les 13.30 amb les sèries oficials de 100 metres en categoria femenina i masculina. Matí on a més d’aquestes dues proves se’n disputaren d’altres oficials però també adaptades per a col·lectius de persones amb més discapacitat, proves com 10 m. assistida, 25 i 50 metres, 400 m marxa o llançament de solf-boll i bot de longitud sense carrera.
No és la primer vegada que el centre de Xàtiva organitza aquest tipus d’encontres, de fet, la temporada passada també al mes de novembre va organitzar un altre dels encontres d’atletisme en pista. Aquest ha estat el primer encontre de tres que es disputaran al llarg de la temporada, un a les instal·lacions del Riu Túria també a la citat de València i l’altre a les pistes d‘Atletisme de Burjassot.

aspromivise-deportistes-2Aquest any, tal i com va succeir la temporada anterior l’encontre ha estat com a punt de referència per portar endavant un moviment impulsat per la Fundació Trinitat Alfonso i gestionat pel Comité Paralímpic Espanyol. Aquest moviment anomenat Relleu Paralímpic té com a objectiu prioritari fer accessible l’esport a totes aquelles persones que el volen practicar, independentment de les seues capacitats i fer-ho de manera inclusiva a través dels clubs de referència a les diferents ciutats o localitats.. Un programa inclusiu i en el que el Centre Ocupacional de Xàtiva ha estat el referent per posar-lo en funcionament.
Des del centre ocupacional La Costera, organitzador de la competició, s’han mostrat satisfets per com s’ha desenvolupat, pel nivell mostrat i sobretot per la gran afluència de gent, tant participants com de públic assistent. A més també es va voler agrair la col·laboració dels alumnes de la UCV i del la Fundació Diagrama, ja que amb tots ells el funcionament de l’encontre ha estat molt més fluid.. Tots ells necessaris per a que events com aquests es porten a terme.

Així mateix, Sonia Wolski, del CO La Costera de Xàtiva, comentava ja acabat l’encontre, “la importància de continuar organitzant activitats com aquestes en el nostre col·lectiu. Al final el que aconseguim és motivar a la gent a fer esport, amb totes les repercussions positives que açò comporta per a la persona. Per això des del nostre centre no deixarem mai de fomentar aquestos encontres si tenen com a objectiu final la millora de les persones que hi participen.”. Continuava amb paraules d’agraïment per a tots els que han fet possible aquest campionat, als alumnes de la UCV i als membres de la Fundació Diagrama, als centres participants per l’esforç que han fet en vindre a competir en aquest encontre i com no al Moviment Relleu Paralímpic”.

No hay comentarios

Dejar respuesta