Més de 6500 hores de vigilància activa per protegir les serres d’Ontinyent contra el foc  

 

Els voluntaris i voluntàries de “Ontinyent contra el foc” acumulen ja més de 6500 hores de vigilància activa per protegir les serres del terme front als incendis forestals. Un total de 31 persones participen en la tercera edició del projecte impulsat des de l’Ajuntament d’Ontinyent, que pretén que les muntanyes queden lliures del foc al període més crític de l’any, l’època estival.

Patricia Folgueras, regidora de Sostenibilitat, posava de relleu “el treball que de forma altruista estan duent a terme els ontinyentins i ontinyentines que compaginen les seues activitats habituals amb la vigilància de les serres, xicotetes accions que poden salvar paratges de gran valor mediambiental”, destacava.

Cal recordar que el voluntariat disposa de facilitats i incentius, com ara ajudes al quilometratge per als qui utilitzen vehicles motoritzats; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i equipament, o l’obsequi de samarretes i gorres amb el logotip de la campanya. “Tot esforç és poc per mantindre les serres protegides i la col·laboració ciutadana és clau”, destacava Folgueras.

Entre els voluntaris i voluntàries  hi ha gent que participa per primera vegada en esta acció, però també hi ha d’altres que venen fent-ho des de la primera edició. La regidora manifestava que “és un luxe poder comptar amb persones de totes les edats, tant veteranes com joves que lluiten per un mateix objectiu: protegir del foc les nostres serres”. La vigilància té lloc durant tres torns al dia, i enguany, com a novetat, s’ha incrementat el període total de vigilància, que ha passat de 60 a 90 dies. Traduït a dates, la prevenció d’incendis forestals s’ha reforçat del 18 de juny al 15 de setembre.

Com en edicions anteriors, es va organitzar una sessió informativa on estava present el coordinador d’incendis forestals, José Estremera. A més, el passat dissabte es va realitzar una visita al destacament de bombers on el personal tècnic ha instruït el voluntariat amb els medis dels quals compten per fer front al foc.

Patricia Folgueras també destacava el treball de la becària de “La Dipu et Beca” encarregada de la coordinació del voluntariat, Noelia Micó, “que fa un gran treball d’organització i informació, gestionant a més un grup de whatsapp que serveix per informar als voluntaris i voluntàries, recordar-los qüestions, i donar avis d’incidències i publicar les alertes i previsions meteorològiques”. Per ara no s’han produït incidències destacables.

 

No hay comentarios

Dejar respuesta

13 − ocho =