El Fons amb Ecosol i UNICEF per assistir a les persones afectades pel terratrèmol d’Equador

El Fons Valencià ha concretat la seua col•laboració en acció humanitària amb els afectats pel terratrèmol d’Equador amb la firma de dos convenis de col•laboració amb l’ONGD ECOSOL i amb el Comitè d’UNICEF de la Comunitat Valenciana amb la finalitat d’executar ambdós projectes en les zones més maltractades per la tragèdia natural que el passat mes d’abril va assolar una part del país.

Amb una magnitud de 7,8 a l’escala de Richter, les conseqüències del sisme va deixar 661 víctimes mortals, 12 desapareguts, més de 6.200 persones ferides i quasi 30.000 desplaçats per les condicions en les quals han quedat els habitatges i que va sacsejar especialment les regions d’Esmeraldas, Santo Domingo, Manabí, Guayas, Los Rios i Santa Elena.
diaridigital.es-fons-valencia-1Xelo Angulo Luna, Presidenta del Fons Valencià per la Solidaritat, Jorge Cardona Llorens, President d’UNICEF Comitè Comunitat Valenciana i Carmen Tarazona, Presidenta d’ECOSOL, van signar divendres passat a la seua del Fons a Xàtiva el conveni de col•laboració pel qual l’entitat finançarà 6.000 € a cadascuna de les dues ONGD.
Els projectes d’ECOSOL (96,9/100) i UNICEF (81,25/100) han estat els millors valorats pels tècnics de la Direcció General de Cooperació de Generalitat Valenciana a la seua convocatòria d’acció humanitària.

El projecte d’ECOSOL ONGD té com a objectiu contribuir a mitigar els efectes adversos que enfronten les famílies rurals damnificades pel terratrèmol de la comunitat de Las Chacras Adentro del Cantó Portoviejo, en la Província de Manabí. L’iniciativa pretén atendre les necessitats immediates de 31 famílies, 124 persones, amb el lliurament de kits d’aliments, higiene personal i tancs d’aigua.

diaridigital.es-fons-valencia2Per altra part, la proposta d’UNICEF Comunitat Valenciana té com a objectiu la prevenció de malalties transmissibles per l’aigua a través de l’accés a aigua segura, sanejament i higiene adequats entre la població afectada pel terratrèmol. Els kits lliurats, aportaran a la població tancs de depòsit d’aigua, tabletes de purificació per a l’aigua i kits de sanejament per a les famílies beneficiaries.

Els dos projectes han estat finançats amb les aportacions extraordinàries dels Ajuntaments de La Llosa de Ranes, Otos, l’Alcúdia, l’Olleria, Xàtiva, El Genovés, Parcent i Almussafes, junt amb una part del Fons d’Emergència que contempla el Fons en el seu pressupost de l’exercici 2016, així com amb la recaptació econòmica de les entrades del “Concert Solidari” que l’Associació Musical Canalense va organitzar el 18 de juny. Així mateix també s’esperen les aportacions extraordinàries que els Ajuntaments d’Elx i Albaida han compromès i que faran efectives en les pròximes setmanes.

No hay comentarios

Dejar respuesta