Més de 100 professionals analitzen en la Llosa el paper de les noves tecnologies en els museus

Les noves tecnologies com a eina fonamental per tal de millorar la divulgació dels continguts museogràfics i relacionar-se amb els públics. Aquesta ha estat la premissa sobre la qual han debatut i intercanviat experiències un centenar de tècnics, estudiants i professionals de la gestió cultural i dels museus de la Comunitat Valenciana durant el transcurs de la VII Jornada de Museus Locals, celebrada ahir en l’Auditori Mestre Vicent Tortosa de la Llosa de Ranes sota el títol Museus locals i tecnologies digitals. Eines per a divulgar i comunicar els museus.

La trobada, organitzada pel Museu Valencià d’Etnologia, l’Ajuntament de la Llosa de Ranes i el Servei de Formació de la Diputació de València, va comptar amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius; el director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit; i l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar.

El responsable de l’àrea de Cultura de la Diputació de València ha explicat que aquestes jornades «serveixen per intercanviar experiències i establir sinèrgies entre els museus i centres expositius que conformen la Xarxa de Museus Etnològics Locals», des de la qual es treballa per «reforçar els nuclis culturals municipals i el patrimoni local».

Per la seua part, el director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit, ha assegurat que des del museu de la Diputació «tenim clar que hem d’actuar des del territori, assessorant i cooperant amb els ajuntaments, especialment amb aquells que compten amb menys recursos».

Finalment, l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, s’ha mostrat «especialment satisfet» per acollir aquesta jornada. Una cita que servirà «per donar a conèixer el nostre museu i el nostre patrimoni local».

No hay comentarios

Dejar respuesta

9 − 4 =