El COR y Xacex repartiran 12.000 bosses reutilitzables als establiments de l’associació

El Consorci de Residus V5 i Xacex, una de les dues associacions de comerciants de Xàtiva, presentaren ahir una campanya que té per objectiu fomentar el comerç local al mateix temps que apostar per la reducció de l’ús de les bosses de plàstic.

Segons va explicar el president del COR, Roger Cerdà, durant l’any 2015, últim del que es tenen registres al respecte, es van recollir en Xàtiva un total de 207.220 kg de plàstics i envasos, el que equival a més de 7kg de plàstic per habitant. En concret, és com si cada xativí emprara 1.162 bosses de plàstic.

“Amb aquestes xifres, enteníem que era necessària la realització de campanyes com aquesta, on es pose en valor la reutilització de bosses, que el que fan al remat és disminuir la producció de plàstics, un dels residus més freqüents i que més costa d’aconseguir que es recicle”.

La iniciativa, a més, pretén recolzar als comerciants. “Tots sabem com es troba el comerç de Xàtiva a dia de hui, i per això és necessari donar-li un impuls per part de totes les institucions”, va explicar la presidenta de l’associació Maria Jesús Cuenca.

A banda del repartiment d’aquestes bosses, que es podran adquirir al realitzar alguna compra als establiments de l’associació, per part del COR es van a dur a terme altres activitats com xerrades informatives amb els seus associats, per a poder proveir d’informació als usuaris sobre la importància de reduir i reutilitzar, així com l’organització d’alguns tallers amb el reciclatge com a protagonista.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 + dieciocho =