Medi Ambient donarà 1.000 euros a la falla més sostenible de Xàtiva

El premi pretén impulsar la utilització de materials reutilitzables, reciclats i combustibles en el disseny de la festa fallera, tant del monument com de la decoració del carrer.

Així doncs, es tindrà en compte l’ús de pintura que no siga plàstica o que la base de la decoració del monument siga biodegradable o reciclable. A més de premiar-se la utilització de materials reciclats o reutilitzables també es tindrà en compte la quantitat de restes i residus que cal recollir pels serveis de neteja després de la Cremà. Com menys residus queden més punts s’obtindran.

pilar-1-diaridigital.esSegons la regidora de l’àrea, Pilar Gimeno “amb este premi vulguem fomentar l’ús de materials reutilitzables i totalment combustibles en el món faller, i educar els més joves en els valors de la sostenibilitat. Entre tots hem aconseguit que les falles siguen patrimoni de la humanitat, ara hem de continuar treballant perquè estiguen compromeses amb l’entorn i el medi ambient.”

Per poder optar al premi, les falles deuran sol·licitar, mitjançant instància ordinària, que desitgen participar en el concurs i hauran d’aportar una xicoteta memòria on conste la descripció dels materials utilitzats, desglossats en: reutilitzables, reciclats i combustibles. Les instàncies es podran presentar fins el 12 de març (inclòs) i la guanyadora es donarà a conèixer el dia 23 de març.

No hay comentarios

Dejar respuesta

once − 6 =