Maria Juan i Eugeni Alemany encapçalen el cartell del I Festival “Fes la mona” d’Ontinyent

Els televisius actors i humoristes valencians Maria Juan i Eugeni Alemany encapçalen el cartell del I Festival “Fes la mona” que tindrà lloc aquest mes d’abril a Ontinyent. “Fes la mona” es una proposta de Producciones Mamarias i Sinèrgies Serveis Culturals amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent, que tindrà lloc el proper 14 d’abril, divendres de Setmana Santa, i que suposa, en paraules del regidor de Cultura, Àlex Borrell, “una nova alternativa d’oci per divertir-se en les vacances sense eixir de la ciutat”.

El regidor, que acudia a la presentació del festival junt a la pròpia Maria Juan i Ángel Cambra (Sinèrgies), agraïa als organitzadors “la idea de fer un festival novedós com aquest en estes dates, on tindrem l’oportunitat de gaudir junts per primera volta a dos dels mes destacats humoristes valencians del moment”, destacava.

Des de Sinèrgies, Angel Cambra explicava que el “Fes la mona” començarà pel matí amb un espectacle de màgia i humor per als més menuts: FlipoMagia, a les 11:30 hores portarà a l’Echegaray Flipo, l’ajudant del màgic Fetuchini, qui haurà de fer-se càrrec de la funció en absència del seu mestre. El plat fort del Festival serà a les 22:00 hores del mateix 14 d’abril també a l’Echegaray, amb l’espectacle “No estem bé”, una obra carregada de sàtira a la valenciana en què l’ontinyentina i el suecà alternaran els seus monòlegs i converses mentre debaten sobre aspectes d’actualitat.

Les entrades es poden adquirir ja al preu de 5 euros per a l’espectacle de matí i 10 euros en anticipada per al de vesprada a la web www.caixaontinyent.es, la Casa de Cultura, el Consell Local de la Joventut i a diversos establiments d’alimentació de la ciutat. A més a més al llarg del mes d’abril hi ha previst un curs de monòlegs de la mà del també ontinyentí i guionista de professió Rafa Ferrero, amb 8 classes presencials, del que es pot ampliar la informació a monolegsferlamona@gmail.com abans de ’11 d’abril, data de tancament d’inscripcions.

Maria Juan destacava que “amb ‘Fes la mona’ volem contribuir a la dinamització de la ciutat, amb una proposta que vol fer d’Ontinyent un punt d’acollida en Setmana Santa, que la gent no se’n vaja fora. Ens apetia molt fer un espectacle junts i aprofitar a més el bon moment de l’humor valencià i també dels monòlegs per oferir un curs amb un dels millors guionistes valencians com es Rafa Ferrero”. L’actriu llançava una reflexió en veu alta per a incidir en què “hui en dia omplir un teatre es difícil i no és rentable, l’IVA cultural del 21% és excessiu” i tot i comptar amb l’ajuda de les institucions en aspectes com les infrastructures o l’organització, “la ciutadania ha de ser conscient que la cultura s’ha de pagar, que és adquirint entrades com es fa possible que ofertes com aquesta es puguen fer”, concloïa.

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 − 5 =