Marcos Sanchis: “El Partit Popular retornarà les competències de violència de gènere als Jutjats de Xàtiva”

• El candidat del PP s’ha reunit amb una delegació d’Advocats de Xàtiva per a analitzar les conseqüències de la pèrdua de les competències en matèria de violència de gènere pels Jutjats de Xàtiva.

• Sanchis ha destacat que «la supressió del Jutjat Viogen és una de les herències maleïdes que ens deixa el PSOE de Roger Cerdà i suposa un doble afront: a les víctimes, d’una banda, i al conjunt dels ciutadans de Xàtiva per un altre».

• Insta el PSOE a aclarir «si s’ha usat Xàtiva com a moneda de canvi davant Ontinyent i/o Alzira per a traure rèdit polític en aqueixes localitats, que ho diguen i ho sàpien tots els veïns abans de votar»

El candidat del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, s’ha reunit amb una delegació d’Advocats de la ciutat on han tractat la reculada en matèria de Justícia, exemplificat en la supressió del jutjat de violència de gènere, «el més clar exemple que el PSOE ha relegat Xàtiva a un segon pla», ha assenyalat.
Marcos Sanchis, acompanyat pel senador Fernando De Rosa -magistrat de professió i portaveu de Justícia del PP al Senat-, ha analitzat amb els advocats de Xàtiva la preocupació per la supressió del jutjat de violència de gènere, «una de les herències maleïdes que ens deixa el PSOE de Roger Cerdà», que «suposa un doble afront, a les víctimes, d’una banda, i als ciutadans de Xàtiva per un altre».

L’alcaldable del PP ha assenyalat que «els socialistes han situat a Xàtiva per darrere d’altres municipis com Ontinyent o Alzira, que continuen conservant el seu jutjat de violència de gènere, sense que hui dia hagen explicat el vertader motiu pel qual aquest desapareix a la nostra ciutat i no en aqueixes altres capitals de comarca».

«Si el PSPV-PSOE ha usat Xàtiva com a moneda de canvi davant Ontinyent o Alzira per a donar satisfacció als seus interessos partidistes en aqueixes localitats, que ho diguen clarament i ho sàpien tots els veïns abans de votar», ha subratllat Marcos Sanchis.

En la reunió, els lletrats han traslladat els negatius efectes que la decisió d’agrupar el Jutjat Viogen de Xàtiva en el d’Alzira està provocant en el seu exercici diari d’assistència jurídica a les víctimes als qui la Consellera de Justícia, per a justificar la seua mesura, va anunciar que els posaria un taxi, cosa que ni tan sols s’està produint segons els propis advocats.

Per a Marcos Sanchis, «la defensa de les víctimes es demostra amb fets, i no amb simples pancartes. El PSOE, igual que amb la Llei del només sí que és sí, ha fallat a les dones i el 28 de maig la ciutadania ha d’expressar-ho en les urnes».

El candidat del PP ha considerat que «la supressió del jutjat de violència de gènere és a més la gota que satisfà el got de huit anys de Roger Cerdà com a alcalde on Xàtiva no ha deixat de retrocedir en comerç, en turisme, en patrimoni, en serveis, en oportunitats per als emprenedors, en definitiva, en atractiu per a viure».

«Des del Partit Popular no ens resignem al fet que Xàtiva continue perdent serveis tan importants com les competències judicials en matèria de violència de gènere i així ho hem demostrat al llarg d’aquest temps presentant mocions i reclamacions en totes les institucions (Ajuntament, Diputació, Corts, Senat) amb la finalitat de derogar el Reial decret 954/2022 de 15 de novembre en el que al jutjat de violència de gènere de Xàtiva es refereix, i una prova d’això és la presència hui a Xàtiva del senador De Rosa que va interpel·lar la setmana passada a la ministra de Justícia sobre qui va mentir , si ella o la consellera Bravo quant a la decisió de suprimir el Jutjat Viogen de Xàtiva», ha indicat el candidat del PP.

Finalment, Marcos Sanchis ha indicat que «si a Roger Cerdà se li recordarà com l’alcalde que no va saber defensar a Xàtiva, els ciutadans tenen la tranquil·litat que seré un alcalde que només tindrà en la seua ment una obsessió: que Xàtiva ocupe el lloc que mereix».

No hay comentarios

Dejar respuesta

once − nueve =