La Llosa de Ranes celebrarà la seua tradicional Romeria a Santa Anna l’1 de maig

Com cada any, i ja van XXXIII edicions, els habitants de la Llosa de Ranes es preparen per a recòrrer els quasi 4,5 quilòmetres que separen la Plaça Major de la població de l’Ermita de Santa Anna.

La romeria eixirà de la plaça a les 10:00 hores, malgrat que els romers hauran d’acudir mitja hora abans per replegar les tradicionals canyes i llistes que, una vegada finalitzada la romeria, es podran dipositar en la mateixa ermita per evitar que queden tirades pels seus voltants.

Una vegada arribe la romeria a l’ermita, Santa Anna serà rebuda amb una dansà a càrrec del grup de danses Ras i Pla de la localitat. Acte seguit tindrà lloc la celebració de la Santa Missa i la benedicció dels termes, a la qual seguiran diversos actes culturals.

Una vegada finalitzen les activitats del matí, tots els llosers podran dinar a l’ombra de la pinada de Santa Anna i els seus voltants. Seguidament, a  les 16:30h, tindrà lloc als Banys de Santa Anna la representació de l’obra de l’espectacle teatral i musical per als més menuts ‘El tresor de Benimassot’.

Finalment, a les 18:30h, es procedirà a la tornada de la imatge de Santa Anna des de la muntanya fins a la Plaça Major, donant per finalitzada la romeria.

L’Ajuntament de la Llosa de Ranes vol que els assistents tinguen present la prohibició absoluta de fer foc a tot l’entorn de Santa Anna i recomana anar amb compte amb les puntes dels cigarrets. El consistori també recorda la prohibició d’accedir a la zona alta per a tots els vehicles a motor.

Tot i que no es va institucionalitzar fins uns anys més tard, la tradició de la Romeria a Santa Anna va començar a principis dels anys 80, quan un grup de veïns del poble va decidir recuperar l’antiga tradició de pujar a Santa Anna. Una tradició que, exceptuant els anys en que s’estava restaurant l’ermita, ha continuat ininterrompudament amb una gran afluència fins a l’actualitat.

Romeria Santa Anna la llosa 2018

No hay comentarios

Dejar respuesta