Lunar Na Lubre celebrarà a Xàtiva el seu únic concert a la Comunitat coincidint amb Arrelats Folk

L’Escola de Danses de Xàtiva ha manifestat la seua satisfacció per haver aconseguit «un fet que semblava irrealitzable fa uns anys per a un col.lectiu cultural sense ànim de lucre: programar a Xàtiva un concert de l’històric grup gallec de música celta, Luar Na Lubre».

Aquesta formació gallega, que ha tocat en concerts de fenòmens musicals com Mike Olfield entre d’altres, porta des de 1986 recorrent milers d’escenaris de tot el món pels cinc continents, i ara s’ha decidit per la ciutat de Xàtiva i per la seua Mostra Arrelats Folk, per a presentar el seu últim treball “Extra Mundi”, en el que serà el seu únic concert a la Comunitat Valenciana en 2016.

El concert, que es realitza gràcies a l’aportació de la Regidoria de Gran Teatre, tindrà lloc precisament a aquest recinte, el proper dia 24 de setembre, a les 22.00h. I des de l’organització d’Arrelats Folk Xàtiva es destaca la importància històrica d’aquest esdeveniment, donat que a la execució musical impecable del grup Luar Na Lubre, s’afegeix en aquesta ocasió la participació d’un bon nombre de dolçainers i tabaleters de les Colles La Socarrà de Xàtiva i La Degollà d’Alcoi, que interpretaran junt a la banda gallega varies de les cançons més conegudes de la formació, fent d’aquest concert un esdeveniment de gran nivell musical i altament atractiu per al públic que estima la música tradicional i folk d’arreu del món. 
Enguany, en la VI Arrelats Folk Xàtiva.

A banda de l’històric concert de Luar Na Lubre, l’Escola de Danses ha programat també una classe magistral de percussions tradicionals amb instruments de cuina d’una de les persones que més i millor coneix aquesta especialitat arreu l’estat espanyol, la percussionista Vanesa Muela, que actuarà al Claustre del Museu de L’Almodí el dia 23 de setembre, a les 20.30 h, per a inaugurar oficialment la Mostra.

Altre dels plats forts de la VI Mostra Arrelats Folk Xàtiva serà la presentació a la ciutat, per primera vegada del nou disc de l’artiste autòcton Pep Gimeno “Botifarra”, en aquest cas, conjuntament amb el pianiste xativí Pau Chàfer, que el dia 30 de setembre aproparan al Gran Teatre de Xàtiva el seu nou treball de música tradicional valenciana arrenjada amb tocs particulars i amb sons de piano, que atorguen a aquestes peces musicals un caire elegant i distingit, que va un pas més enllà del que coneixiem fins ara del popular cantant Botifarra.

Les entrades dels concerts de Luar Na Lubre i de Botifarra i Pau Chàfer es poden adiquirir a la web HYPERLINK «http://www.instanticket.es/»www.instanticket.es, a la Casa de la Joventut i a la taquilla del Gran Teatre (el mateix dia de l’actuació).


Des d’Arrelats Folk Xàtiva es vol destacar l’important ajuda rebuda enguany des de les regidories de Gran Teatre, Cultura, Turisme i Promoció Econòmica, així com des de la pròpia alcaldia de l’ajuntament de la ciutat. Igualment en 2016 per primera vegada s’ha aconseguit la participació de Renfe Cercanías, que inclourà en tots els trens de rodalies la informació d’Arrelats Folk per a fer més atractiu als viatgers la visita a Xàtiva amb motiu de la Mostra. També per primera vegada Arrelats rebrà el recolçament econòmic de la Diputació de València per mig de Joventut i Esports, i s’està gestionant també la implicació de la Delegació de Cultura de la Diputació.

No hay comentarios

Dejar respuesta