Lorente defensa l’escultura a Raimon com un element important per a la ciutat i el turisme

La inauguració de l’escultura ‘Xàtiva a Raimon’ es va dur a terme passat dissabte a la plaça Sant Jordi de la ciutat, envoltada de polèmica.

Alguns veïns consideren que aquesta iniciativa suposa “malgastar els diners” i que no era necessari dur a terme aquest homenatge.

El primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, ha defensat que “aquesta escultura actúa com a referència del que ha sigut la vida i obra de Raimon en un lloc tan emblemàtic com és la plaça de Sant Jordi. És una referència i ja no solament un element que forma part del patrimoni dels xativins, també un element important per al turisme”.

raimon-escultura-2En aquest sentit, Lorente ha explicat que “entre la gent que ens visita, principalment, de Madrid i Barcelona, crida l’atenció un tret comú, el fet de que la gent relaciona la ciutat amb la figura de Raimon, ja que ès una figura que sobrepassa els llimits de la ciutat i és reconeguda a nivell nacional e internacional”. Així doncs, “que la gent preguntara pel carrer blanc i no hi haja cap referència s’havia de solventar. I ho hem solventat de la millor manera, des d’un procés participatiu, involucrant als instituts, la gent de la ciutat ha escollit la frase i hem tingut a gent que ha realitzat l’escultura amb el màxim carinyo com Olivares i Amorós”.

Per tant, Lorente ha insistit en que “Xàtiva guanya amb aquesta escultura. S’ha fet en clau positiva i tindrà un retorn positiu”, ha conclòs el primer tinent d’alcalde.

No hay comentarios

Dejar respuesta

catorce − siete =