L’OMIC de la Mancomunitat atén més de 150 reclamacions en el primer quadrimestre

· L’OMIC destaca també per garantir el lliurament de fulls de reclamacions a empreses i professionals amb establiments en els municipis mancomunats, conforme a l’obligació legal de disposar d’elles i facilitar-les als consumidors.

L’Oficina Mancomunada d’Informació al Consumidor (OMIC), ha informat sobre un actiu període de treball durant els primers quatre mesos de l’any. Des que l’entitat supramunicipal va acollir este servei en 1998, l’OMIC ha sigut un recurs vital per a la ciutadania, brindant assistència i protecció en assumptes relacionats amb el consum. Amb una població de 63,802 habitants, en este primer quadrimestre de l’any, s’han atès més de 300 consultes i s’han tramitat més de 150 reclamacions. Del total d’aquestes últimes, el 47% s’han resolt de manera favorable per als consumidors, mentre que un 16% han resultat negatives. El restant 37%, roman en procés de resolució.

Segons dades proporcionades per l’OMIC, els sectors més recurrents en reclamacions són la telefonia, amb un 30%, seguit per la banca amb un 12%, i altres sectors com vendes per internet, electricitat, gas i l’automòbil. Dins de les reclamacions en telefonia, es destaquen els preus abusius i incompliments de contracte, mentre que en el sector bancari s’observa un increment considerable a causa de clàusules injustes en contractes i reclamacions relacionades amb despeses hipotecàries, especialment després de la sentència del Tribunal Suprem.

«A través de l’Oficina Mancomunada d’Atenció al Consumidor, estem compromesos a garantir que els ciutadans puguen exercir els seus drets de manera efectiva, justa i gratuïta», ha declarat el president de la Mancomunitat, José Luis Gijón, qui ha afegit que «ens complau veure com molts consumidors han pogut resoldre els seus problemes i obtindre solucions satisfactòries. Animem a tots els ciutadans a fer ús d’este recurs que ofereix la nostra entitat».

No hay comentarios

Dejar respuesta