L’IES Lluís Simarro de Xàtiva representa la silueta de les víctimes contra la violència de gènere

El passat 25 de novembre l’IES Lluís Simarro de Xàtiva va commemorar el dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Enguany l’alumnat va voler destacar especialment la violència vicaria, violència envers les dones utilitzant als fills i filles com a instrument per fer mal a la mare o exparella.

La violència masclista representa, en qualssevol de les seves formes, àmbits i expressions, un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones.

A l’IES Simarro ham treballat durant aquesta setmana per fer visible aquesta terrible lacra. Des de les tutories, amb exposicions, amb la música del canvi de classe, amb  tallers a les aules i amb un acte final on ham volgut homenatjar les 37 dones assassinades enguany amb la representació al terra de la seua silueta com a víctimes de la violència i amb la lectura d’un manifest.

Des de l’IES Simarro «Demanem un compromís, real i efectiu de tota la societat per erradicar les violències que encara avui dia pateixen les dones perquè les següents generacions de dones puguen viure en un món més segur, més lliure, més just i sense por».

Perquè l’educació és la millor eina de prevenció.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × uno =