L’IES Dr. Lluís Simarro de Xàtiva farà cinema

Es el ganador del II Concurso de Guión Carme Miquel. El equipo ganador grabará y posproducirá un corto con profesionales

L’IES Dr. Lluís Simarro, de Xàtiva, és el guanyador de l’II Concurs de Guió Carme Miquel, amb el qual Escola Valenciana i À Punt pretén divulgar la figura de la mestra, escriptora i activista pel valencià, sobretot els seus vessants de feminisme i sostenibilitat, a més de promoure la cultura audiovisual i el treball creatiu en equip entre la població jove. El grup guanyador, de 4t d’ESO, gravarà el curtmetratge del guió que ha escrit, amb títol “Un somni revelador”.

El jurat ha valorat que, partint de la novel·la de ciència-ficció «Llum i Estrella», de Carme Miquel, l’alumnat és capaç de construir un text que treballa conceptes com el canvi climàtic, els límits del creixement sostenible, la contaminació, la responsabilitat col·lectiva, el reciclatge o el balafiament d’energia derivat del magatzematge i transmissió massiva de dades per part dels dispositius electrònics. “Són qüestions que verbalitzen des del seu univers adolescent, amb diàlegs creïbles i ben construïts; com en la novel·la inspiradora, la història té la intenció de suscitar reflexions sobre el futur del planeta i d’una societat en permanent connectivitat; a més és un relat que desprén un missatge positiu, esperançador, en sintonia amb el pensament de Carme Miquel”, ha assenyalat el jurat, integrat per representats d’À Punt, Escola Valenciana, EDAV i LOF MITJANA.

En el procés selectiu han participat sis treballs d’alumnat de centres educatius de secundària i batxillerat del País Valencià. «Valorem molt positivament els guions presentats, per la qual cosa agraïm l’interés dels centres i els animem a continuar fent de l’escola un espai de creació col·lectiu i de participació ciutadana», ha manifestat la presidenta de Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena.

Els guions presentats en la convocatòria han sigut: “Gala” i “El club del croissant”, de l’alumnat de 2n d’ESO de l’IES Leopoldo Querol, de Vinaròs; “Fils Vitals” i “El somriure renascut”, de 1r Batxillerat de l’IES Lluís Vives; i “Qui xafa la terra”, de 1r de Batxillerat de l’IES El Caminás, de Castelló de la Plana.

L’equip guanyador assistirà a un taller de llenguatge audiovisual per a ajustar l’obra a les necessitats tècniques i preparar el rodatge; a continuació, gravarà i post produirà el curt amb professionals. A més, el treball es difondrà en À Punt Mèdia.

No hay comentarios

Dejar respuesta