L’exposició d’Andreu Alfaro a Xàtiva torna a acollir visitants

  • L’Ajuntament programa per a desembre algunes exposicions i cites musicals de cara a les festes nadalenques

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet efectiva en el dia de hui la suavització de les mesures restrictives a la ciutat per la Covid-19, el que inclou la reobertura de les instal·lacions i espais públics i la represa de les activitats turístiques, socials, esportives i culturals.

Aquesta modificació ha suposat també la reobertura al públic de l’exposició de l’escultor Andreu Alfaro, que ocupa espais com ara l’ex convent de Sant Domènec, la Plaça de la Seu i el Museu de l’Almodí. D’aquesta manera es recuperen també les visites guiades a la mostra, que es venien realitzant durant els caps de setmana entre les 11:30 i les 14 hores, i que es poden reservar a la web de Xàtiva Turisme o a l’Oficina de Turisme.

Cal recordar que l’exposició suposa un diàleg entre l’escultura contemporània de l’artista amb l’arquitectura gòtica principalment. En total es tracta de 17 peces de gran i mitjà format instal·lades en espais històrics i turístics de la ciutat.

A més a més, fins al proper 13 de desembre es pot visitar altra exposició ubicada en el museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança i en la Casa de Cultura: «Rius per l’aire», la qual apropa les més significatives conduccions suspeses de la xarxa hidràulica valenciana des de l’Antiguitat fins a mitjans del segle XIX, moment en que es generalitza l’abastiment contemporani d’aigua a les poblacions.

Activitat cultural per a desembre

A banda d’aquestes dues exposicions, que es poden visitar actualment, el mes de desembre ve carregat d’activitat cultural a Xàtiva.

Pel que fa a exposicions, aquest divendres 4 de desembre s’inicia a la sala entresòl l’exposició col·lectiva «I si ens juntem i fem una exposició?» a càrrec d’Enrique Velasco, Miguel Chuliá i Natxo Gisbert i visitable fins al 31 de desembre, mentre que el dilluns 28 de desembre s’inaugurarà a la sala de les columnes la 65º edició del Saló Nacional de Fotografia Ciutat de Xàtiva, organitzat per AFSA, i disponible fins el 23 de gener.

Altra exposició que s’estrena aquest divendres i es podrà visitar fins el 31 de desembre és la de «100 dibuixos de Paco Roca», a la primera planta. L’autor, a més, presentarà eixe mateix dia 4 de desembre el seu llibre «Diari d’un confinament il·lustrat», a les 19:30 hores.

De cara a les festes de Nadal, les cites culturals estaran vinculades a la música. El diumenge 20 de desembre, entre les 11:30 i les 14 hores, se celebrarà al pati de la Casa de Cultura l’activitat «Nadales valencianes» organitzada per l’Escola de Danses de Xàtiva, amb entrada lliure i aforament limitat, mentre que el dia 23 de desembre a les 12 hores, al mateix escenari, l’Escola de Música de la Nova de Xàtiva organitza amb la col·laboració d’Aspromivise l’activitat «Nadal inclusiu – postal sonora». Les invitacions es poden recollir a partir del dia 14 a les instal·lacions de l’escola de música de la Nova, de 18 a 20 hores.

El dia 27 de desembre a les 12 hores, al pati de la Casa de Cultura, se celebrarà el concert «Vent de Nadal» a càrrec de la Societat Musical la Nova de Xàtiva (recollida d’invitacions a Casa de Cultura) i el dia 28 a les 11 hores, al jardí de la Pau, es realitzarà l’espectacle «Feretes i cansonetes» amb la participació d’Aitana Carrasco-pinta contes, Dani Miquel, Nacho Diago i Ramonets. Per últim, el dia 29 de desembre, el pati de la Casa de Cultura acollirà a les 12 hores el concert «Percuchristmas» a càrrec de la Societat Musical La Nova de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta