L’exposició d’Andreu Alfaro a Xàtiva s’amplia fins a finals de febrer

També es prolonga l’exposició «Rius en l’aire» fins el 28 de desembre

 L’Ajuntament de Xàtiva ha informat de que l’exposició de l’escultor Andreu Alfaro, que finalitzava aquest mes de desembre, s’amplia finalment fins al proper 28 de febrer.

Durant tot el mes de novembre els espais culturals de Xàtiva es van clausurar com a conseqüència de la situació sanitària a la ciutat, pel que els veïns i visitants no van poder gaudir de les peces escultòriques situades a l’interior dels mateixos.

Cal recordar que l’exposició «Alfaro a Xàtiva. Diàleg amb la història» ocupa tres espais diferenciats: la plaça de la Seu – Antic Hospital, l’ex Convent de Sant Domènec i el museu de l’Almodí. En total, 17 peces de gran i mitjà format, creades pel reconegut artista valencià Andreu Alfaro, que es mimetitzen amb l’espai urbà xativí per formar un diàleg entre escultura i arquitectura des del passat mes de setembre.

A més a més, els caps de setmana es realitzen visites guiades amb aforament reduït per tal de complir les disposicions sanitàries, que s’han de sol·licitar a l’Oficina de Turisme o a la web www.xativaturismo.com.

«Rius per l’aire», també prorrogada

D’altra banda, l’exposició «Rius per l’aire. Aqüeductes de la Comunitat Valenciana», que es pot visitar a la Casa de Cultura i al museu de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança, també s’amplia fins al 28 de desembre.

Aquesta mostra, organitzada per la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva, apropa les més significatives conduccions suspeses de la xarxa hidràulica valenciana des de l’Antiguitat fins a finals del segle XIX, quan es va generalitzar l’abastiment contemporani d’aigua a les poblacions, i compta amb abundant material gràfic que combina fotografia antiga i moderna amb mapes, plànols, gravats i altres materials audiovisuals; tot amb la finalitat de realçar el patrimoni de la cultura de l’aigua, el qual ha estat sempre identitari al territori valencià.

«Amb l’ampliació esperem que aquestes dues propostes culturals de gran qualitat puguen servir per a dinamitzar el turisme de la ciutat durant els caps de setmana i les properes festes de Nadal, especialment per al sector de l’hostaleria i la restauració, ja que les exposicions es troben situades en els principals centres culturals i turístics del centre històric de Xàtiva», ha manifestat la regidora de Cultura Raquel Caballero.

No hay comentarios

Dejar respuesta