L’estudi del patrimoni hidràulic de Canals avança a bon ritme

Ahir, al despatx d’alcaldia, va tindre lloc una reunió de coordinació entre els tècnics que estan portant a terme l’estudi de patrimoni hidràulic del municipi junt als tècnics i regidors del consistori.

Els representants municipals han pogut comprovar, de primera mà, en quin estat es troba aquest estudi amb el qual s’està elaborant un inventari sobre els elements urbans i rurals que té Canals. Entre altres, es compten amb partidors, ponts, sifons, arcades, etc., dels quals s’està especificant cada detall com la tipologia, l’alçament de l’estat actual i la seua georeferenciació. A banda, també s’està estudiant l’estat de les séquies, el seu traçat i els seus elements singulars. Després, un altre objectiu que es perseguirà serà la catalogació del elements més representatius i amb més valor.

canals.reunio.alcalde-2Per descomptat, tota aquesta investigació es documentarà en els arxius municipals, incorporant altres treballs fets en legislatures anteriors. D’aquesta manera, s’obtindrà un document referent base que podrà consultar-se sempre que siga necessari. Cal destacar també que, aquest treball comptarà amb els suggeriments i aportacions que facen els col·lectius en relació amb la investigació. Per a finalitzar, també es comptarà amb la possibilitat de fer propostes de protecció, recuperació, bones pràctiques, valorització i conservació d’aquest patrimoni.

Ricardo Requena, alcalde de Canals, ha explicat que «aquesta reunió ha sigut molt interessant ja que ha servit per analitzar en quin punt ens trobem i establir quines són les pròximes línies d’actuació que permetran continuar en la investigació».

D’altra banda, Manu Sanchis, regidor de Patrimoni, ha manifestat que «tot el poble ens hem d’esforçar per protegir allò que és nostre i que fa que Canals siga un poble més ric. Sense cap dubte, aquesta investigació ens ajuda a complir aquest objectiu».

No hay comentarios

Dejar respuesta

siete + 16 =