L’escultor David Vila dóna una de les seues obres a Xàtiva

Es tracta de l’escultura “Aprendre a volar”, una peça clau en la seua trajectòria que aglutina el cos com a objecte de creació i la fosa artística

L’escultor David Vila Moscardó (Xàtiva, 1984) ha donat una de les seues obres a la ciutat de Xàtiva. Es tracta de l’escultura “Aprendre a volar”, una de les peces que va formar part de l’exposició “Solstici”, que va albergar la Casa de Cultura durant el passat mes d’abril.

“Aprendre a volar” és una peça clau en l’obra de David Vila, ja que aglutina de manera especial els conceptes més importants desenvolupats per l’artista: el cos, com a element d’estudi, i la fosa artística com a mètode de creació d’escultura. Aquesta peça, datada en 2014, va iniciar una sèrie d’obres que marcaran el caràcter matèric-processual -experimental que Vila continua desenvolupant hui en dia.

roger-escultor-david-1-Aquesta obra està realitzada en llautó fos, mitjançant la tècnica de fosa a la cera perduda. Sembla un fragment corporal ambigu suspés en l’espai, gràcies al peu de ferro que l’eleva, donant una sensació de flotabilitat poc usual en els materials amb què està constituïda.

L’artista ha declarat que “és un plaer i em plena de satisfacció pensar que la meua obra forme part del patrimoni artístic de la meua ciutat natal, Xàtiva. És una forma de tornar-li a la ciutat tot el que m’ofereix contínuament: la llum, els colors, les sensacions. Tots els impulsos que m’ha brindat per i per a sempre, que m’inspiren en la tasca de la creació”.

David Vila és doctor en Belles Arts per la Universitat Miguel Hernández, d’Alacant. Professor d’Escultura en la Facultat de Belles Arts d’Altea, Vila està especialitzat en fosa artística. La seua formació ha estat constituïda per estances en diferents centres artístics, com ara la Facultat de Belles Arts d’Altea, pertanyent a la Universitat Miguel Hernández, l’Accademia di Belle Arti di Roma i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de La Laguna.

Vila és docent e investigador en Belles Arts i ha participat en projectes d’investigació de diversos tipus, destacant-ne els que s’ocupen del desenvolupament tècnic dels processos artístics. És membre del Grup de Recerca FIDEX (Figures de l’Excés i Polítiques del Cos), on desenvolupa una línia de treball en torn al concepte d’identitat, abordant qüestions essencials d’estudi del propi cos.

Treballa principalment en l’àmbit de l’escultura, però complementa la seua obra amb altres disciplines com la fotografia o la performance, utilitzant la instal·lació com a mètode expositiu de manera recurrent. La seua trajectòria artística l’ha dut a participar en nombroses exposicions individuals i col·lectives, tant a nivell nacional com internacional.


En Castellà:
El escultor David Vila dona una de sus obras a Xàtiva

El escultor David Vila Moscardó (Xàtiva, 1984) ha donado una de sus obras a la ciudad de Xàtiva. Se trata de la escultura “Aprendre a volar”, una de las piezas que formó parte de la exposición “Solstici”, que albergó la Casa de Cultura durante el pasado mes de abril.

“Aprendre a volar” es una pieza clave en la obra de David Vila, ya que aglutina de manera especial los conceptos más importantes desarrollados por el artista: el cuerpo, como elemento de estudio, y la fundición artística como método de creación de escultura. Esta pieza, fechada en 2014, inició una serie de obras que marcarán el carácter matérico-procesual -experimental que Vila continúa desarrollando hoy en día.

Esta obra está realizada en latón fundido, mediante la técnica de fundición a la cera perdida. Se asemeja a un fragmento corporal ambiguo suspendido en el espacio, gracias al pie de hierro que la eleva, dando una sensación de flotabilidad poco usual en los materiales con los que está constituida.

El artista ha declarado que “es un placer y me llena de satisfacción pensar que mi obra forme parte del patrimonio artístico de mi ciudad natal, Xàtiva. Es una forma de devolverle a la ciudad todo lo que me ofrece continuamente: la luz, los colores, las sensaciones. Todos los impulsos que me ha brindado por y para siempre, que me inspiran en la tarea de la creación “.

David Vila es doctor en Bellas Artes por la Universidad Miguel Hernández, de Alicante. Profesor de Escultura en la Facultad de Bellas Artes de Altea, Vila está especializado en fundición artística. Su formación ha estado constituida por estancias en diferentes centros artísticos, como la Facultad de Bellas Artes de Altea, perteneciente a la Universidad Miguel Hernández, la Accademia di Belle Arti di Roma y la Facultad de Bellas Artes de la Universidad de La Laguna.

Vila es docente e investigador en Bellas Artes y ha participado en proyectos de investigación de varios tipos, destacando los que se ocupan del desarrollo técnico de los procesos artísticos. Es miembro del Grupo de Investigación FIDEX (Figuras del Exceso y Políticas del Cuerpo), donde desarrolla una línea de trabajo en torno al concepto de identidad, abordando cuestiones esenciales de estudio del propio cuerpo.

Trabaja principalmente en el ámbito de la escultura, pero complementa su obra con otras disciplinas como la fotografía o la performance, utilizando la instalación como método expositivo de manera recurrente. Su trayectoria artística le ha llevado a participar en numerosas exposiciones individuales y colectivas, tanto a nivel nacional como internacional.

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 + 12 =