L’escriptora xativina Aitana Molina Francés, llança el seu primer poemari: «Enero, febrero»

L’autora Aitana Molina Francés va publicar ahir, Dia del Llibre, el seu primer poemari, Enero, febrero. Aquest recull de versos és una aposta de l’editorial Loto Azul, pertanyent al grup Olé Libros. En ella, la poesia és un mitjà per comprendre’s una mateixa i saciar els interrogants que acompanyen l’amor.

La sinopsi del poemari diu així:

«En el vaivén de la ciudad, un amor nace en secreto, revelándose como un descubrimiento que trae consigo el temblor, la incertidumbre, el deseo, la soledad, y una infinidad de pensamientos y preguntas. El anhelo de avanzar e introducirse en el otro choca con la incomprensión, con un desconocimiento que se resuelve a un ritmo lento.

A partir del lenguaje se emprende una búsqueda para hallar respuestas, un orden, una estructura que haga encajar todo lo que está ocurriendo. ¿Las palabras pueden nombrar lo inexplicable, hacernos despertar, comprender? ¿Pueden resolver el enigma? ¿O simplemente nos proporcionan un alivio en el que acunar nuestros sentimientos?».

Aitana Molina Francès és natural de Xàtiva i treballa com a professora de Llengua Castellana i Literatura a l’IES Sivera Font de Canals. Anteriorment ho va fer a l’IES Josep de Ribera, a Xàtiva. Graduada en Periodisme i Comunicació Audiovisual, confessa que l’escriptura ha estat, des que té ús de raó, «una manera de viure, una eina que m’ha ajudat a posar en ordre totes les inquietuds i conèixer-me millor». És per això que, a més dels estudis oficials, s’ha format en escriptura creativa i llenguatge poètic.

Enero, febrero emergeix com el debut poètic d’una veu captivadora, convidant el lector a endinsar-se en un escenari enigmàtic i desconegut. Cada poema desentranya els matisos intricats dels sentiments i ens ofereix una altra perspectiva sobre una història d’amor, explicada d’una manera completament nova.

1 Comentario

Dejar respuesta