La Mancomunitat i la Font de la Figuera organitzen el primer encontre de Moros i Cristians comarcal

·      La jornada tindrà lloc el 28 de setembre i comptarà amb totes les comparses de la comarca de la Costera.

Xàtiva, 24 d’abril de 2024.- El president de la Mancomunitat La Costera-Canal, Jose Luis Gijón, es va reunir dilluns passat amb l’alcalde de La Font de la Figuera, Elio Cabanes, i el regidor de turisme i festes, Mariano Ferriz, per a organitzar el 28 de setembre, en este municipi, una jornada de comparses de Moros i Cristians. A la reunió també va assistir Micaela Biosca, representant de l’Associació de Festers de Santa Bàrbara.

Este esdeveniment, que fusionarà la rica herència cultural de la comarca amb la celebració del turisme cultural, comptarà amb la participació de totes les comparses de Moros i Cristians del territori, afegint un toc de tradició i color a esta experiència excepcional.

L’entitat supracomarcal, a través d’este esdeveniment, reafirma el seu compromís amb la promoció de la música i les tradicions locals, reconeixent la seua importància com a elements fonamentals de la identitat cultural. La Font de la Figuera, coneguda per ser referent en esta celebració durant les seues festes de desembre, serà l’escenari d’este esdeveniment que busca promoure el turisme cultural i oferir als visitants una oportunitat única de submergir-se en la cultura de la comarca de la Costera.

Esta trobada comptarà amb una varietat d’activitats, incloent-hi exhibicions culturals i degustacions de gastronomia de KM 0, sent un reflex del compromís a preservar i compartir les arrels i el patrimoni cultural de la comarca.

«Estem encantats d’unir forces amb el municipi de La Font de la Figuera per a oferir esta nova experiència turística», ha destacat el president de La Mancomunitat, Jose Luis Gijón, qui ha indicat que «esperem que esta fira no sols impulse el turisme en el territori, sinó que també servisca com una celebració de la nostra rica herència cultural i tradicions úniques», ha conclòs Gijón.

No hay comentarios

Dejar respuesta