L’Escola Ciutadana «Toni Cabezón» inicia la seua activitat el proper dilluns

L’Escola Ciutadana «Toni Cabezón» inicia la seua activitat. L’acte de presentació d’aquesta innovadora escola serà el proper dilluns 24 de setembre a les 19h a la Casa de Cultura. L’acte arrancarà amb una ponència en relació a la necessitat de formar-nos per a una democràcia més participativa. Carmen Montalba Ocaña, professora de la Universitat de València, impartirà una xerrada sobre formació per a la participació.

Carmen Montalba és codirectora de la Càtedra de Participació, Govern Obert Open Data, fruit del conveni entre la Universitat de València i la Consellería de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana. Aquesta càtedra té com a principal objectiu fomentar, desenvolupar i realitzar tasques de transparència, participació ciutadana i govern obert a través d’una mirada interdisciplinària que reunisca consideracions polítiques, socials, jurídiques i tècniques.

Per a Miquel Alcocel, regidor de Participació Ciutadana, «més enllà del propi moviment associatiu de Xàtiva, és important establir relacions amb institucions com la Universitat de València a l’hora de programar accions formatives en qüestions de participació i associacionisme. D’aquesta manera haurem aconseguit una Escola Ciutadana de qualitat i innovadora. Volem que l’Escola Ciutadana Toni Cabezón siga un espai formatiu de referència en democràcia participativa i associacionisme, i on s’aglutine persones amb certa trajectòria participativa, però també persones que s’inicien en projectes grupals, comunitaris i de transformació social». Per Alcocel, «és un luxe contar amb una persona del currículum, i de l’experiència, de Camren Montalba que segur que ens encoratja en aquest nou projecte de la regidoria»

A més, l’acte contarà amb la presència de representants del moviment associatiu de Xàtiva i de familiars de Toni Cabezón, destacat dirigent veïnal, el qual dóna nom a l’escola.

No hay comentarios

Dejar respuesta