La Bastida de les Alcusses de Moixent celebra el XI aniversari

La Bastida de les Alcusses celebra el XI aniversari de les jornades de portes obertes que, sota la denominació “Viu un cap de setmana amb els ibers”, es desenvolupen des de 2008.

El Museu de Prehistòria de la Diputació de València ofereix en la Bastida dels Alcusses aquest dissabte 22 de setembre i el diumenge 23, activitats lúdiques i didàctiques, així com visites guiades, en les quals els visitants podran interactuar amb personatges de l’època i amb arqueòlegs, així com descobrir com era l’alimentació en època ibèrica. Aquestes activitats tindran horari de matí i de vesprada el dissabte i, de matí el diumenge. L’Ajuntament per la seua banda, oferirà diverses activitats a Moixent durant tot el cap de setmana, com la Iberfira, la ruta de la tapa i diferents tallers.

La Bastida de les Alcusses de Moixent és un assentament ibèric al que es pot arribar per la carretera CV-652 des de Moixent en direcció a Fontanars dels Alforins. L’entrada al jaciment està en el quilòmetre 10,5 i disposa d’horaris per a cada visita setmanal.

Moixent-bastida_alcusses_03En la visita al jaciment, durant les jornades, és important recordar que el tipus d’activitats programades fa que el nombre de visitants que podem acollir siga limitat. Des del Museu es recomana que es trie el dissabte per dur-la a terme. L’accés al poblat es farà amb autobús gratuït des de l’aparcament, situat als peus de la Bastida. Les últimes eixides són a les 12:45 hores del dissabte i del diumenge, i a les 17:45 el dissabte a la vesprada. Més informació en www.museuprehistoriavalencia.es o www.moixent.es.

Ciutat emmurallada al segle IV a. de C.

La Bastida de les Alcusses de Moixent va ser al segle IV a. de C. una ciutat emmurallada situada en la part alta d’un dels promontoris de la Serra Grossa, en un paratge de gran valor mediambiental i paisatgístic.

Moixent-bastida_alcusses_02Constitueix una fita en la història de l’arqueologia valenciana i del Museu de Prehistòria de València, ja que va ser un dels primers jaciments estudiats des de la seua fundació. Entre 1928 i 1931 la excavació va donar lloc a troballes de gran impacte en l’època, que van permetre donar carta de naturalesa a la poc coneguda cultura ibèrica. Destaquen les extenses col·leccions ceràmiques i de metall exposades en el Museu i la figura de bronze del Guerrer de Moixent. Un projecte de recerca i gestió de l’ús públic que des de 1990 ha permès continuar el seu estudi, així com consolidar i posar en valor amplis sectors excavats.


Moixent-bastida_alcusses-04

En Castellà:

La Bastida de les Alcusses abre sus puertas para celebrar la XI edición de “Viu un cap de setmana amb els ibers”

La Bastida de les Alcusses celebra el XI aniversario de las jornadas de puertas abiertas que, bajo la denominación de “Viu un cap de setmana amb els ibers”, se desarrollan desde 2008.

El Museo de Prehistoria de la Diputación de Valencia ofrece en la Bastida de les Alcusses este sábado 22 de septiembre y el domingo 23, actividades lúdicas y didácticas, así como visitas guiadas en las que los visitantes podrán interactuar con personajes de la época y arqueólogos, así como descubrir cómo era la alimentación en época ibérica. Estas actividades tendrán horario de mañana y tarde el sábado y de mañana el domingo. El Ayuntamiento por su parte, ofrecerá varias actividades en Moixent durante todo el fin de semana, como la Iberfira, la ruta de la tapa i diferentes talleres.

La Bastida de les Alcusses de Moixent es un asentamiento ibérico al que se puede llegar por la carretera CV-652 desde Moixent en dirección a Fontanars dels Alforins. La entrada al yacimiento está en el kilómetro 10,5 y dispone de horarios para cada visita semanal.

En la visita al yacimiento, durante las jornadas, es importante recordar que el tipo de actividades programadas hace que el número de visitantes que podemos acoger sea limitado. Desde el Museu se recomienda que se elija el sábado para llevarla a cabo. El acceso al poblado se hará en autobús gratuito desde el aparcamiento, situado a los pies de la Bastida. Las últimas salidas son a las 12:45 del sábado y del domingo, y a las 17:45 el sábado por la tarde. Más información en www.museuprehistoriavalencia.es o www.moixent.es.

Ciudad amurallada en el siglo IV a.C.

La Bastida de les Alcusses de Moixent fue en el siglo IV a.C. una ciudad amurallada situada en la parte alta de uno de los promontorios de la Serra Grossa, en un paraje de gran valor medioambiental y paisajístico.

Constituye un hito en la historia de la arqueología valenciana y del Museo de Prehistoria de Valencia, puesto que fue uno de los primeros yacimientos estudiados desde su fundación. Entre 1928 y 1931 su excavación dio lugar a hallazgos de gran impacto en la época, que permitieron dar carta de naturaleza a la hasta entonces poco conocida cultura ibérica. Destacan las extensas colecciones cerámicas y de metal expuestas en el Museo y la figura de bronce del Guerrero de Moixent. Un proyecto de investigación y gestión del uso público desde 1990 ha permitido continuar su estudio, así como consolidar y poner en valor amplios sectores excavados.

No hay comentarios

Dejar respuesta