L’Escola Ciutadana “Toni Cabezón” de Xàtiva organitza un curs adreçat al moviment associatiu

L’Escola Ciutadana “Toni Cabezón” de Xàtiva organitza un curs per a incrementar la base social i la particiació al sí de les associacions ciutadanes.

La formació se realitzarà aquest dijous 13 de Desembre de 17.30h a 20.30h a la Casa de les Dones i serà l’últim curs de la primera programació de la recenment creada Escola Ciutadana “Toni Cabezón”

La primera programació de l’Escola Municipal de Participació Ciutadana “Toni Cabezón” es tancarà aquest dijous 13 de desembre amb un curs adreçat al moviment associatiu i té com a objectiu incrementar la base social i la implicació de les persones sòcies a les diferents entitats ciutadanes de la ciutat. Els continguts del curs seran àrees de treball i tasques de les associacions, planificació per a la incorporació de nous voluntaris/àries, i idees i estratègies per a incrementar la participació al sí de les associacions.

Amb aquest nou curs la Regidoria de Participació Ciutadana tancarà la primera de les programacions llançades de l’Escola Ciutadana i que s’ha desenvolupat durants els mesos de setembre a desembre de 2018. La valoració que es fa és molt possitiva tenint una molt bona resposta per part de la ciutadania participant. Al voltant de 100 veïns i veïnes han segut els que han participat a alguna de les activitats programades: Curs “Associacions compromeses” (27 de setembre), Jornades “Com avaluar projectes de participació ciutadana”, amb la Universitat de València (27 d’octubre), l’assessoria grupal per a associacions sobre “Certificat Digital” (9 de novembre), i la xerrada “La participació infantil a l’àmbit municipal” amb Ana Novella de la Universitat de Barcelona (13 de novembre).

Per a Miquel Alcocel, Regidor de Participació Ciutadana, “la creació d’aquesta escola i la resposta que ens hem trobat és conseqüència de la necessitat que a Xàtiva hi havia de formar-nos en temes que milloren la implicació ciutadana i per tant la cultura democràtica del nostre poble”. “Volem que l’Ajuntament de Xàtiva, mitjançant l’Escola Ciutadana Toni Cabezón siga un espai de trobada que genere formació i respostes conjuntes davant les carències que el moviment associatiu i la ciutadania organitzada ens faça arribar”

Per al primer quatrimestre de 2019 la Regidoria de Participació Ciutadana està preparant una nova programació, en base a les demandes fetes per el mateix moviment associatiu, i que es farà pública a prinicipis d’any.

No hay comentarios

Dejar respuesta

catorce − uno =