Les muixerangues, unides en una Federació

Algemesí va viure dissabte una jornada històrica per a les 21 colles muixerangueres d’arreu el territori. La Federació Coordinadora de Muixerangues (FCM) es va presentar oficialment al Museu Valencià de la Festa, després de la seua primera Assemblea General al Teatre Municipal.

L’acte protocolari de constitució de la federació va comptar amb el recolzament del conseller de Cultura, Vicent Marzà, que va destacar que «la cultura valenciana s’alçarà de nou amb aquest pas endavant amb una federació on totes les colles fan pinya».

L’acte va comptar amb la presència d’alcaldes, regidors i representants de les poblacions de Xàtiva, l’Alcúdia, l’Olleria, Torrent, El Campello, Gandia, Alginet, València i Sueca que varen estar presents recolzant les seues respectives muixerangues.

Mabel Roig, que va ser escollida presidenta en funcions de la Junta Gestora Provisional, va destacar «el futur paper de la federació que deurà treballar per a consolidar el fet muixeranguer dins de la identitat pròpia dels valencians».

Entre els objectius a complir destaca promocionar, difondre i dignificar el fet muixeranguer, preservar les muixerangues i donar-les a conèixer com a cultura popular valenciana, entre altres.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × 1 =