Les falles de Xàtiva podran obrir els casals per a la realització de reunions i activitats culturals

-La regidora de falles Maria Beltrán i el regidor de Sanitat José Benavent s’han ruenit amb les comissions falleres i la Junta Local Fallera

Aquest dimarts ha tingut lloc una reunió telemàtica en la que han participat la regidora de Falles Maria Beltrán, el regidor de Sanitat José Vicente Benavent, la Junta Local Fallera i les distintes comissions de la ciutat, per tal d’abordar les normes per a l’organització d’activitats i reunions als casals fallers.

Les comissions falleres podran realitzar reunions a les seues instal·lacions sempre i quan realitzen una comunicació expressa de la realització de l’activitat, junt amb un llistat de les persones que van a estar presents (amb nom, DNI i telèfon) i la presentació d’una declaració responsable.

La Secretaria Autonòmica de Salut Pública va emetre fa alguns dies unes normes i recomanacions per a l’organització d’aquestes activitats i reunions, entre les quals destaquen mesures com ara mantenir la distància de seguretat d’almenys 1,5 metres o l’adopció de mesures de neteja i desinfecció adequades a les característiques i intensitat de l’ús dels locals, amb ventilació periòdica i rentada de mans freqüent. El lloc de reunió estarà proveït de gel desinfectant i s’assegurarà l’ús de màscara per tots els participants majors de sis anys.

Es podran realitzar assajos per a activitats culturals sempre i quan els participants porten la mascareta i es mantinga la distància de seguretat. En cas de balls, es recomana evitar el contacte, i en cas de que aquest fora necessari, ballar sempre amb la mateixa parella.

«La regidoria de Falles i la Junta Local Fallera de Xàtiva hem acordat unes mesures de seguretat sanitàries per poder tornar a obrir els casals fallers, sent obligatori informar en tot moment a l’Ajuntament de tota activitat que es vaja a realitzar, a més d’identificar a les persones que van a estar reunides a les seus falleres», ha informat la regidora de Falles Maria Beltrán, qui ha remarcat que «les comissions de la ciutat continuaran sent responsables davant la situació existent, com ho han fet fins ara, però hi ha certa activitat fallera que no pot parar i amb la col·laboració de tots podrem tirar endavant».

No hay comentarios

Dejar respuesta