Lena Baraza serà la nova regidora de Falles de Xàtiva

Cerdà reordena la delegació de competències a causa de l’acumulació de tasques de Pedro Aldavero

 Amb motiu de la celebració de l’Assemblea General de la Junta Local Fallera (JLF), convocada per aquesta vesprada a les 20h a la seu de l’organisme faller, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, anuncia que la delegació de Falles passarà a ser responsabilitat de la regidora Lena Baraza. Aquest canvi, a petició del fins ara regidor de Falles i Festes, Pedro Aldavero, respon a la necessitat de redistribuir la càrrega de treball en l’equip de govern, donada l’acumulació de tasques d’Aldavero, qui suma als seus compromisos laborals les delegacions d’Esport, Festes i Falles. Aquest reajust de competències serà plasmat en un decret d’alcadia durant els pròxims dies.

lena-museu-faller-diaridigital.esL’alcalde ho explica: «Pedro Aldavero ha fet un magnífic treball en la seua àrea. El seu coneixement del món faller i el seu perfil dialogant ha fet que la relació amb el col·lectiu haja estat fluida i pròxima, facilitant l’atenció als fallers de la ciutat. Tanmateix, el volum de treball que duu a terme i la seua dedicació professional ha fet que ens plantejàrem una redistribució del treball per a poder atendre adequadament les seues funcions». A partir d’ara, Pedro Aldavero durà les delegacions d’Esports i de Festes i la de Falles passarà a ser competència de Lena Baraza, segons confirma Cerdà.

Per la seua banda, Aldavero ha volgut agrair la col·laboració que ha trobat per part del col·lectiu faller xativí. De la seua etapa al front de la regidoria de Falles destaca «el haver acomplit compromisos com el de la gratuïtat de l’ús del Gran Teatre per a les comissions falleres o haver comptat amb la participació de les falles en activitats organitzades per l’Ajuntament. També crec que hem fet una aposta important per impulsar la qualitat dels monuments fallers de la ciutat incrementant un 40% els premis econòmics. En aquest assumpte espere que el compromís de les comissions es manifeste en resultats visibles i que els monuments fallers recuperen qualitat i vistositat, ja que, en definitiva, és el que dóna sentit a la festa».

Aldavero contempla aquest període com «una culminació de la meua trajectòria en el món de les falles, ja que des de ben jove he sigut faller de base, després president de comissió i, fins i tot, membre de l’executiva de la JLF. Es pot dir que he passat per tots els estaments de les falles i considere que el haver sigut regidor de Falles ha estat un orgull». El regidor ofereix la seua col·laboració: «Lena sap que pot comptar amb mi per ajudar-la en el que necessite, encara que estic convençut que s’adaptarà ràpidament a la nova tasca».

A partir d’ara, la responsabilitat de la gestió en l’àrea de Falles recaurà sobre Lena Baraza, regidora de Joventut. L’alcalde creu que «la trajectòria de Lena al front de la delegació de Joventut està sent impecable. Ha revitalitzat la Casa de la Joventut i està aconseguint dinamitzar els col·lectius de joves de la ciutat. La seua bona gestió s’està notant molt i creguem que reuneix el perfil adequat per afrontar aquesta nova responsabilitat. No debades, coneix les falles en profunditat i és una regidora habituada a tractar amb nombroses associacions i col·lectius. Creguem que pot desenvolupar un bon treball en aquesta àrea. A més, és una bona ocasió per a que els joves aporten les seues idees i una nova visió a les falles de Xàtiva. En aquest sentit, confiem plenament en ella».

La festa de les falles no és desconeguda per Lena Baraza. L’actual regidora ha sigut fallera des que tenia 2 anys. Ha format part de diverses comissions de la ciutat com Raval, Tetuán–Sant Francesc i, en darrers anys, ha sigut fallera de la comissió Molina-Claret, on ha ostentat els càrrecs de fallera major infantil i fallera major. Baraza creu que «és un repte bonic i il·lusionant. Conec bé la idiosincràsia de les falles de Xàtiva i crec que és un bon moment per afrontar projectes de futur».

La regidora vol posar-se a treballar immediatament: «hui tindré una primera presa de contacte per tal de presentar-me als presidents de les comissions. Cal esperar que el procés d’elecció de president i executiva de la JLF culmine sense problemes i a la major brevetat. Tan prompte es constituïsca la nova executiva, convocaré una reunió per posar-nos a treballar en la gestió de l’exercici que comença. El que sí que puc garantir és que estaré a disposició de totes les persones que conformen el col·lectiu faller xativí», assegura Baraza.

No hay comentarios

Dejar respuesta