El dijous 4 de març es va reunir, en convocatòria extraordinària, l’Assemblea de l’AMPA de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva per a tractar la situació d’escolarització semipresencial en la qual es troba l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de batxillerat des de l’inici del present curs.
«Considerem l’enorme esforç que està fent el professorat en aquestes circumstàncies però, aquesta situació, està causant gravíssims problemes en l’alumnat que no rep la formació adequada en relació amb el currículum que li correspon, està generant importants diferències entre l’alumnat del centre amb l’alumnat de la resta de centres de Xátiva, i entre els propis alumnes que viuen diferents realitats familiars: van aguditzant-se les bretxes formatives per molt que se’ns intente convèncer del contrari. Així mateix, provoca un enorme problema d’organització familiar relacionat amb la conciliació i el seguiment familiar dels hàbits acadèmics i d’estudi d’aquest alumnat».
Cal destacar que l’IES Josep de Ribera és l’únic centre de la ciutat amb aquesta situació. La resta d’Equips directius (de centres públics i concertats) van fer les tasques d’organització dels seus centres durant l’estiu, a fi de garantir aquest dret fonamental del seu alumnat. L’AMPA ha manifestat des de l’inici del curs la seva disconformitat amb la resposta que aquest centre públic està donant en aquesta situació, privant al seu alumnat d’aquest dret bàsic. Se li ha proposat a l’Equip directiu fins a cinc solucions diferents per a solucionar el problema sense obtenir cap resposta satisfactòria, la indignació és màxima. Les alternatives existeixen si hi ha un grau de compromís per part del centre i en aquests moments de dificultat per la pandèmia. L’AMPA requereix compromisos i esforços compartits perquè les conseqüències d’aquesta situació no recaiguen, exclusivament, en les espatlles de l’alumnat i les seves famílies. Conselleria d’Educació desoeix aquesta reclamació i només aporta recursos de professorat per a solucionar de manera tangencial algun problema.
En reunió mantinguda pel Conseller Marzá i el Secretari Autonòmic Soler amb les AMPA, «es van comprometre públicament a donar una resposta individualitzada a la nostra reclamació; ni tan sols s’han posat en contacte amb nosaltres». En conseqüència, l’AMPA ha decidit tornar al carrer amb les seves exigències i convocar concentracions setmanals els divendres a la porta de l’Ajuntament de manera indefinida fins que se’ns done una solució satisfactòria, comunicar «les nostres queixes al Sindic de Greuges així com a la Cap d’Inspecció i a l’Ajuntament, per cert, absent en aquest greu problema dels seus ciutadans».