L’Alcúdia de Crespins se suma a la campanya de foment del valencià en el comerç local “Espera llegint»

La iniciativa està impulsada per la fundació Bromera i la Generalitat

L’Alcúdia de Crespins.-21.02.2023.- L’Alcúdia de Crespins s’ha sumat a la campanya d’animació lectora «Espera Llegint i el temps passarà volant» impulsada per la fundació Bromera i la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de motivar i fomentar la lectura en Valencià des del comerç local.

Amb aquest propòsit, la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç ja ha començat a repartir entre els comerços un lot de llibres que es mostren en un expositor tematitzat de la campanya. L’objectiu és que els negocis participants puguen oferir a les persones que els visiten la possibilitat de llegir un llibre mentre esperen ser ateses. D’aquesta manera la clientela es pot entretenir mentre espera, alhora que es fomenta l’ús de la nostra llengua.

El lot es reparteix a cost zero entre els comerços, com ara perruqueries, clíniques dentals o veterinaris, entre d’altres, i es tracta d’un expositor dissenyat per la il·lustradora Alba López Soler que compte llibres, així com una guia pràctica amb activitats i consells per al comerç local, díptics informatius i punts de lectura. Tots els llibres són breus i, a més, conten històries que resulten pròximes, ja que estan concebudes perquè arriben a tothom amb un llenguatge molt comprensible i amb un glossari final per a aclarir possibles dubtes.

Per al regidor de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, Pedro García, la campanya «a part de promoure i fomentar la lectura en valencià també dota als establiments d’un altre sentit a part del merament comercial. Doncs ara la clientela pot gaudir de la lectura i d’una altra sèrie d’activitats mentre espera el seu torn. A més, fem dels nostres comerços espais agradables sense que es tinga la sensació que l’espera és pesada i esgotadora».

No hay comentarios

Dejar respuesta