L’Alcúdia de Crespins rep una subvenció per a elaborar un Pla de Normalització Lingüística

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha rebut una subvenció de 11.000 euros de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València per a l’elaboració d’un Pla de Normalització Lingüística. Amb aquest pla com ha assenyalat la regidoria d’Educació, Maite Juan, remarquen el compromís de l’Ajuntament “per fomentar, normalitzar i fer ús de la nostra llengua en l’administració”.

Entre les activitats finançades amb aquesta subvenció estan duent-se a terme formació per al personal que treballa a l’Ajuntament en diferents àrees, així com píndoles per a l’ús de la llengua en el dia a dia, parant especial atenció al vocabulari específic de cada departament.
A més a més, i com ha explicat la regidora d’Educació, Maite Juan, està fent-se una revisió dels materials produïts fins ara des de l’administració per tal d’unificar criteris i establir una línia lingüística coherent d’ara endavant, a més de preparar l’elaboració d’una guia d’usos lingüístics que ajude en la feina diària dels departaments de premsa o administració, entre d’altres.
Altres de les iniciatives que es duran a terme amb este pla, com ha avançat Juan son el nomenclàtor de carrers, per confirmar la seua correcció, així com extraure dades d’interés històric sobre el municipi de l’Alcúdia de Crespins. Aquesta informació, junt amb altra provinent dels articles publicats en els llibres de estes es recopilaran com l’inici d’una base de dades històriques per al poble.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno × uno =