L’Alcúdia de Crespins commemora el 25 N amb 60 cubs que representaven les víctimes d’aquest any

L’Alcúdia de Crespins.-23.11.2023.- L’Alcúdia de Crespins va commemorar ahir dimecres a la plaça de l’Ajuntament el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona que se celebra el dia 25 de Novembre.

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins amb motiu de la commemoració d’aquest dia va programar un acte de conscienciació social 3D: DONA, DOLOR I DRETS creada per l’empresa Noupertres, gestió social. En ella es va plasmar la idea de la multidimensionalitat de la violència de gènere i es van fer servir diferents cubs, en total 60, on cada cara reflectia una dimensió de la violència de gènere: el nom de víctimes, d’altra el nom i la història de les víctimes, estadístiques de violència contra les dones, etc.

Així mateix, després de la lectura del manifest contra la violència de gènere per part de la regidoria d’Igualtat Carmen Calabuig, i amb la col·laboració de la ciutadania assistent a l’acte: equip de govern, funcionaris municipals, treballadores de Serveis Socials, professorat i alumnat de l’IES Isabel-Clara Simó i de l’EPA i mestresses de casa es va anar formant de manera real i simbòlica un mur que va reflectir el rebuig a aquesta pandèmia oculta que «ens avergonyeix i que volem fer pública perquè no quede amagada i se li done veu».

Amb tot açò es va realitzar un especial homenatge a dones i a infants que han perdut la vida aquest any a conseqüència de la violència de gènere.

No hay comentarios

Dejar respuesta