L’Alcúdia de Crespins aprova malgrat l’abstenció del PP el pressupost 2023 per 4,8 milions

La partida d’ingressos suposa un 15% més que l’exercici 2022

El ple ordinari de l’Alcúdia de Crespins del passat dijous, dia 31 de març, va aprovar el pressupost 2023 per 4,8 milions amb els vots favorables del govern municipal i l’abstenció de l’oposició.

En aquest sentit, i pel que fa al capítol d’ingressos, aquest augmenta respecte a l’exercici anterior sense augmentar la pressió fiscal. La previsió més elevada respecte a la participació de tributs de l’Estat, la quantitat major del Fons de Cooperació de la Diputació de València i la incorporació de les inversions compromeses per la Generalitat Valenciana suposen que la partida d’ingressos supere els 4,8 MM d’euros suposant un 15% més que l’exercici 2022.

El pressupost municipal contempla una ampla visió social per combatre la situació d’incertesa actual, continua amb l’aposta ferma per la reactivació socioeconòmica del municipi i atén les inversions necessàries per al poble.

Així es mantenen les partides pressupostàries de l’àmbit social tant les referents a les ajudes d’emergència, l’assistència social i les activitats i programes de les àrees de serveis socials i igualtat. També es reflecteix un augment de les quanties destinades a subvencions en aquest sector.

Pel que fa a la reactivació econòmica el Pla d’Ocupació Local està dotat amb 40.000 euros i les ajudes al comerç local en la tercera edició dels bons al comerç suposaran una despesa per part del consistori de 15.000 euros oferint amb l’aportació del veïnat una xifra de 30.000 euros per a la reactivació de l’economia local.

Sobre el capítol d’inversions ascendeix a 995.000 euros i acull com a partides més rellevants el seté pagament de la sentència per la qual s’expropiaren dues parcel·les en el Riu per import de 432.827 euros i el Pla Edificant per import de 437.811 euros, que suposarà la construcció d’una coberta en un dels patis del Col·legi la Sénia, així com, la insonorització del menjador. Finalment, destaquen distintes intervencions en edificis i instal·lacions municipals per millorar els serveis a la ciutadania.

Segons el vicealcalde i regidor d’Hisenda, Roberto Granero, amb l’aprovació del pressupost per a aquest exercici «es dona continuïtat a les polítiques socials i de reactivació economia que hem desenvolupat en els darrers exercicis, es projecten inversions necessàries que suposaran una millora dels serveis públics a la ciutadania i continua potenciant-se el teixit associatiu del poble. En definitiva, un pressupost realista que manifesta el compromís de la Diputació i la Generalitat Valenciana en el nostre poble i que ens permetrà avançar cap a un futur amb més oportunitats i amb un creixement sostenible».

Per la seua banda, l’alcalde, Pepe Garrigós, ha explicat que es tracta dels comptes més elevats dels últims anys «amb els quals volem continuar projectant el futur amb iniciatives per al nostre poble i activant encara més la maquinària de la bona gestió per a estar sempre preparats davant possibles incerteses, fruit de la situació actual en l’àmbit mundial».

A més ha assenyalat que «és un bon pressupost, responsable i realista, amb un marcat caràcter social i de servei públic, per a una població atractiva, inclusiva i sostenible; un pressupost en el qual totes les Àrees Municipals disposen de recursos suficients per a tirar avant els seus projectes».

Finalment, ha incidit en l’esforç realitzat amb tot el seu equip per a elaborar uns comptes que «responen a les necessitats d’un poble, en constant projecció, i en la qual no hem parat d’actuar». En definitiva, «uns pressupostos a l’altura d’un poble per a viure i per a viure’l», ha conclòs l’alcalde.

No hay comentarios

Dejar respuesta