La Llosa de Ranes demana que la Romeria de Santa Anna siga festa d’Interés Turístic Provincial

El ple de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes va aprovar en la sessió celebrada el passat dijous sol·licitar a la Generalitat Valenciana la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Romeria de Santa Anna.  La proposta per aconseguir la marca d’excel·lència es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics (PP, PSPV-PSOE i Compromís).

Des de l’ajuntament s’ha elaborat una memòria per a justificar que la Romeria de Santa Anna compleix amb els requisits perquè siga declarada Festa d’Interés Turístic Provincial.

L’origen de la peregrinació a l’ermita de santa Anna es remunta al segle XIV. Però no és fins a l’any 1986, on s’inicià la tradició de pujar a Santa Anna el Primer de maig. Per tant, la pujada del 1986 es considera, oficialment i a efectes de comptabilitat commemorativa, la primera romeria llosera de l’era moderna.

Un dels aspectes originals de la romeria de santa Anna consisteix en la manera d’engalanar els carros, carruatges i galeres que participen, tots ells adornats amb palmes, branques d’olivera i romer que s’engalanen per a l’ocasió, així com la desfilada de cavalls i animals de muntura que li donen vistositat a la festa.

Un altre aspecte destacat és el repartiment i benedicció de canyes i llistes a la Plaça Major per a tots els assistents com a signe de germanor. Centenars de romeus, de peregrins del poble i arribats de tota la província, tots ells amb els mocadors al coll i la canya en la mà, participen en la romeria, que culmina en l’ermita de Santa Anna.  

No hay comentarios

Dejar respuesta