L’Alcúdia de Crespins aprova el Pla Estratègic Zonal de Serveis Socials 2023-2026

El Pla fixa els reptes i objectius que ha d’assolir el Sistema de Serveis Socials fins al 2026 per a la població en situació de desprotecció

L’Alcúdia de Crespins.-30.01.2023.-  L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins va aprovar en el ple celebrat dijous passat el primer pla estratègic zonal 2023-2026 de Serveis Socials per a la població en situació de desprotecció i fixa els reptes i objectius que ha d’assolir el Sistema de Serveis Socials fins al 2026.

El Pla presentat per la Regidoria de Serveis Socials té com a objecte blindar els serveis socials al declarar-los serveis públics essencials i d’interés general i ha estat elaborat per l’equip de professionals d’atenció primària bàsica i per l’equip específic d’intervenció d’infància i adolescència del municipi.

Per a dur a terme aquest Pla tan complet s’han utilitzat tècniques i instruments d’investigació per al diagnòstic i planificació del Pla Estratègic. En aquest sentit, la regidoria de l’àrea, Inma Penadés, ha explicat que el pla, ara aprovat, «ens permet constatar la realitat social del municipi, així com els recursos i serveis que es presten en matèria de serveis socials, amb la finalitat de poder posar les bases per a una planificació futura de les polítiques socials de la nostra població».

A més a més, l’edil ha assenyalat que a través d’aquest pla s’ha analitzat no sols les necessitats socials de l’Alcúdia de Crespins, sinó també els recursos disponibles actualment tant en serveis socials com en la societat civil, altres espais de benestar i les prestacions professionals, econòmiques i tecnològiques que ara s’estan desenvolupant. Així mateix, amb l’aplicació de les actuacions planificades l’Ajuntament aconseguirà un sistema on les i els professionals juguen un paper més actiu i participatiu en la planificació i avaluació. Així mateix, es consolidaran les eines, les tècniques i les estructures per a millorar la pràctica professional i la coordinació amb altres serveis i sistemes públics.

Per altra banda, i com a subratllar la responsable de l’àrea, es podran desenrotllar noves línies d’actuació i de millora per a les persones, com per exemple que tinguen un accés a serveis socials més àgils i un augment en la qualitat d’atenció personal familiar.

En aquest sentit, Penadés, ha remarcat que «tenim la voluntat de continuar treballant per construir i enfortir un pilar més de l’estat del benestar imprescindible per afrontar el present i el futur sense excloure ni deixar ningú enrere».

Per la seua banda, l’alcalde, Pepe Garrigós, ha indicat que amb aquest «es garanteix la sostenibilitat del sistema i s’optimitzen els seus recursos, alhora que en consolida el seu creixement, ja que per primera vegada se sistematitzen i ordenen les actuacions de tots els agents implicats, cosa que permetrà millorar la qualitat de les prestacions i consolidar el sistema públic de serveis socials».

Finalment, la regidoria i el primer edil han destacat i valorat l’important treball, l’esforç i la professionalitat de l’equip de Serveis Socials per dur endavant el pla, en especial el de la seua coordinadora Maria Sancho Mollà. Un treball «complet i ambiciós» que ha rebut també la felicitació de la Supervisora de Benestar Social, Jerònima Garcia León.

No hay comentarios

Dejar respuesta

7 + diez =