La Junta de Govern aprova l’expedient de contractació del servei de bus urbà a Xàtiva

Aquesta nova concessió permetrà ampliar el servei amb una línia a les principals àrees comercials i esportives els caps de setmana i reduirà el cost del bitllet un 30%

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns l’expedient de contractació per a la concessió del servei públic de Bus Urbà en el terme municipal de Xàtiva.

Aquest contracte de concessió de servei té un valor estimat de 682.816 euros i una durada de 4 anys, prorrogable per a un any més. L’anunci de licitació es publicarà en el perfil de contractant, i des del dia següent les empreses interessades podran presentar les seues proposicions durant un termini de 26 dies naturals. S’espera que aquest contracte puga estar adjudicat en els dos propers mesos.

Cal recordar que aquest nou servei permetrà ampliar el servei de bus amb una línia a les principals àrees comercials durant els caps de setmana. D’aquesta manera, a més del servei regular de dilluns a divendres (excepte festius) durant el matí per a l’hospital Lluís Alcanyís, amb més d’una quinzena de parades per la ciutat, se sumarà ara altra línia que prestarà servei els divendres, dissabtes i vespres de festius en horari vespertí i que permetrà aplegar a les principals zones comercials i esportives ubicades als polígons industrials. El seu recorregut s’iniciarà en l’Albereda Jaume I i aplegarà fins al Centre Comercial Plaza Mayor, connectant altres àrees com ara el poliesportiu Les Pereres, l’skatepark o el pavelló Francisco Ballester. El servei s’iniciarà a les 16h i finalitzarà al voltant de les 22 hores, realitzant el recorregut 11 vegades al dia amb una durada d’uns 30 minuts per viatge d’anada i tornada.

Altra de les principals novetats serà el preu dels bitllets, que es reduirà un 30% i tindrà un cost d’un euro, mentre que el de les persones jubilades serà de 85 cèntims i l’abonament de 10 viatges tindrà un cost de 8,5 euros. Els xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys podran viatjar gratuïtament.

A més a més, cal apuntar que el nou contracte també aglutinarà el servei de bus llançadora que connecta el Castell amb la plaça Espanyoleto els diumenges i festius de 10 a 15 i de 16 fins a l’hora de tancament del Castell de Xàtiva. També es prestarà servei el Dijous i el Dissabte Sant, el segon dilluns de Pasqua i els dies 24 i 31 de desembre. Per contra, no es prestarà servei els dies 25 de desembre i 1 de gener. La freqüència serà d’uns 20 minuts i es realitzarà una parada a l’alçada de l’ermita de Sant Josep sempre i quan el passatger o passatgera així ho sol·licite.

No hay comentarios

Dejar respuesta