L’Alcúdia de Crespins aprova amb el pressupost 2022 amb l’abstenció del PP

El capítol d’ingressos es veu incrementat un 4,5% respecte al de l’exercici 2021, mantenint la pressió fiscal, un dels objectius del govern

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha aprovat amb els vots favorables dels integrants del govern municipal (PSOE i Compromís) i l’abstenció de l’oposició (PP) el seu pressupost municipal per a 2022 per un import de 4.208.850 euros en la sessió extraordinària del ple municipal celebrat el passat 27 de desembre. Un pressupost, el de l’any 2022, que segons asseguren des del govern «compleix amb els objectius d’estabilitat i de deute públic».

En aquest sentit, el capítol d’ingressos es veu incrementat un 4,5% respecte al de l’exercici 2021, mantenint la pressió fiscal, un dels objectius del govern municipal. Els majors ingressos es produeixen sobretot per la previsió d’augment de la participació en els tributs de l’Estat i pel compromís reconegut de la Diputació la qual dobla la quantitat del Fons de Cooperació.

El pressupost municipal, a més, contempla les despeses previstes per la perllongació de l’actual situació sanitària, les eines necessàries per a continuar amb la reactivació tant social com econòmica i afronta inversions necessàries per al municipi.

D’aquesta forma, s’han augmentat les partides pressupostàries de l’àmbit social referents a les ajudes d’emergència i cobertura sanitària, així com les corresponents a programes i activitats de l’àrea de serveis socials i polítiques d’igualtat.

Pel que fa a la reactivació econòmica s’habilita d’inici una partida de 40.000 euros destinada al Pla d’Ocupació Local i una altra d’ajudes al comerç local per import de 20.000 euros. La partida corresponent a Promoció Econòmica i Comerç també s’incrementa respecte a l’exercici anterior.

Respecte a les quantitats destinades a les programacions esportives i de joventut, cultural i festa es veuen augmentades igual que les corresponents a serveis municipals i obres públiques que també són majors que les de l’exercici 2021.

Així mateix, al plenari a més ha quedat aprovada la plantilla de personal. Segons fonts municipals pel que fa a les despeses de personal s’ha consignat l’increment del 2% a les treballadores i treballadors públics aprovat pel Govern d’Espanya. També s’ha augmentat el complement de destí al cos de Policia Local equiparant d’aquesta forma el seu sou a les retribucions d’altres localitats amb el mateix nombre d’habitants.

Per altra banda, l’apartat d’inversions del pressupost ascendeix a 647.077 euros i acull com a partides més importants el sisé pagament de la sentència expropiatòria de dues parcel·les en el Riu per import de 432.827 euros, la segona fase de reurbanització del carrer Cervantes que ascendeix a 130.000 euros, la connexió elèctrica des del nucli urbà fins al pas inferior de la prolongació del carrer 25 d’abril pressupostada amb 37.500 euros, la instal·lació de plaques solars al col·legi la Sénia amb 19.100 euros i la segona fase d’obres de condicionament del mercat municipal per import de 9.500 euros. Altres inversions d’import menor aniran destinades a senyalització viària i mobiliari urbà entre d’altres.

Segons el regidor d’Hisenda i alcalde, Roberto Granero, hem aconseguit «un pressupost que dona cobertura a la situació sanitària actual i potencia totes les partides de despesa social així com les partides corresponents a ocupació i reactivació socioeconòmica».

Finalment, com assenyala el primer edil amb aquest pressupost «incorporem inversions necessàries per al municipi quant a la mobilitat i seguretat del vianant, foment de les energies renovables i condicionament d’edificis públics». Aquestes inversions juntament amb la immediata execució de les obres que falten corresponents al Pla d’Inversions de la Diputació (2022-2021) que s’han vist endarrerides per la pandèmia generaran «unes importants millores per al nostre poble, com per exemple: la substitució de més de 400 lluminàries del nucli urbà, la construcció d’una rotonda en l’encreuament dels carrers 25 d’abril i 8 de març així com el condicionament de l’escenari de la Casa de la Cultura i la construcció de nous vestidors».

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × cuatro =