L’Alcúdia de Crespins es reuneix amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per recuperar el Riu dels Sants

L’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, i el regidor de Medi Ambient, Jordi Caparrós, es reuniren ahir amb M. Ángeles Ureña i Javier Ferrer, presidenta i comissari d’aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer amb l’objectiu de treballar per la recuperació del Riu dels Sants que pateix dècades d’abandonament i que és una prioritat per a l’actual equip de govern.

A la reunió, la Confederació s’ha compromès a recolzar demandes locals com l’establiment d’un cabal ecològic per al riu que hauria de ser fixat a la revisió del Pla de Conca que es durà a terme el proper any. D’altra banda, la Confederació ha donat autorització a l’ajuntament per a que retire la brutícia que ha envaït el paratge del Naixement del Sants i ha mostrat la seua voluntat de fer-se càrrec de la retirada de flora invasora (canyes) i de la reparació dels murs del paratge molt deteriorats pel pas del temps i les pluges torrencials.

Altre dels punts forts de la reunió ha estat la recuperació del paratge del Riu Nou com a zona per a ús recreatiu. La Confederació ha pactat amb l’ajuntament un procediment al final del qual es possibilitaria el bany al Riu Nou tot i que amb condicions diferents a les que va tenir en altres èpoques. En aquest sentit, l’equip de govern ha programat ja una visita a zones de bany autoritzades i prepararà a la major brevetat possible una proposta per a que l’estudie la Confederació.

L’alcalde Garrigós ha manifestat que aquesta ha estat una reunió molt profitosa en la que «hem començat a vore com un treball de dos anys comença a donar els seus fruits i estem molt a prop de satisfer algunes de les demandes del poble respecte al riu».

No hay comentarios

Dejar respuesta