L’Alcúdia de Crespins retira 12 plaques franquistes

El govern local ha iniciat el canvi de totes les plaques decorades amb el jou i les fletxes falangistes en compliment de l’acord plenari del passat 5 d’octubre, en el que s’aprovà unànimement aquesta mesura en aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

En total, s’han localitzat 12 plaques identificatives d’habitatges de protecció oficial que contenen este tipus de simbologia i que estan sent substituïdes per altres plaques que l’Ajuntament ha facilitat gratuïtament a les comunitats de veïns.

Així mateix, l’Ajuntament custodiarà i conservarà en les seues dependències distintes mostres de dites plaques pel seu interés per a la investigació històrica.

L’alcalde, Pepe Garrigós, ha subratllat que “amb la supressió de la simbologia franquista al poble, des de l’equip de govern ens sentim satisfets en complir una llei que fa desaparéixer qualsevol signe franquista de la vida democràtica del poble». El primer edil també ha avançat que, una vegada, ja suprimides totes les plaques “sols quedaria al barri d’Adolfo Franco una placa d’escaiola i signes falangistes que aprofitarem per retirar en el moment que rehabilitem el barri amb l’IFS de 2017 i complir així amb l’expedient”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos + 3 =