L’Alcúdia de Crespins rep l’autorització de la CHX per a condicionar el Riu dels Sants

La Confederació Hidrogràfica del Xúqer (CHX) dóna via lliure a l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins per a recuperar el Riu dels Sants com a zona de bany i esbarjo 13 anys després que aquesta mateixa entitat retirara aquesta possibilitat.

El municipi va presentar el passat mes de febrer el projecte davant centenars de veïns, però no ha sigut fins ara quan la presidenta i el comissari d’aigües de la CHX han donat llum verda a aquest projecte que contempla, com a actuació principal, eliminar l’actual revestiment de formigó de les actuals piscines per a retornar el riu al seu estat original.

Les reunions per a portar avant aquest projecte, que també contempla la construcció de dos dics de recés amb rocalla col·locada i rejuntada amb morter per a la creació d’una làmina d’aigua d’uns 70 centímetres aproximadament, van començar fa quasi un any. L’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós i l’edil d’Urbanisme i Medi ambient, Jordi Caparrós, van presentar davant la presidenta i el comissari d’aigües de la CHX, Maria Ángeles Ureña i Javier Ferrer, la solució definitiva de l’equip de govern a un problema que venia arrossegant-se des de 2004.

Amb l’autorització per a obres de millora ambiental i condicionament d’un tram del llit (Riu dels Sants) sobre la taula, l’edil d’Urbanisme i Medi ambient, Jordi Caparrós, ha destacat que aquesta petició «era demandada per tota la localitat i no hem tardat ni un any a obtenir el vistiplau de la CHJ”. El regidor ha remarcat que després de més d’una dècada sense que el riu poguera utilitzar-se, «l’actual equip de govern hem aconseguit que la zona coneguda com Riu Nou siga un lloc idíl·lic del nostre municipi i així, tant la gent de l’Alcúdia com d’altres pobles, podran gaudir d’un nou paratge natural amb unes aigües netes i cristal·lines».

Per la seua banda, l’alcalde de la localitat de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, ha ressaltat que aquest era l’objectiu de l’equip de govern “des que va començar la legislatura ja que després de 8 anys de mandat del PP sense fer res, per fi tenim la solució que ens autoritza a realitzar reformes en el Riu dels Sants perquè tots els veïns i veïnes de l’Alcúdia de Crespins puguen gaudir-ho”. 

Al mateix temps, Garrigós ha explicat: “El PP ha posat totes les traves possibles a aquest projecte perquè no tirara endavant i, a més, en les seues xarxes socials s’han dedicat a dir que jo, com a alcalde, he incomplit les meues promeses”. “Malgrat tot, vull agrair a la població la confiança que ha tingut en el nostre govern” ha afegit.

No hay comentarios

Dejar respuesta