L’Alcúdia de Crespins aglutina música, foc i tradició en les Festes de San Onofre

-Entre la varietat d’actes cal destacar la dansà del divendres 7 i la realització de la fira outlet i la crema de la foguera el dissabte 8

L’Alcúdia de Crespins es prepara per a viure un cap de setmana curt però intens ja que arriben les Festes Patronals en honor a San Onofre. Així doncs, malgrat que el gruix de la programació es desenvoluparà entre el divendres i el dissabte, l’agenda comença aquest dijous dia 6 amb la inauguració de l’exposició d’oficis antics comissionada per Carmelo Martínez a les 20.00 hores a la Sala Generalitat. A continuació es realitzarà la presentació del llibre “Boletus” elaborat per Miquel Juan, Ricard Juan i Francesc Martínez.

La programació del divendres 7 començarà a les 11.00 hores amb la realització de jocs tradicionals en la Plaça Jaume I i seguirà amb una fira d’atraccions en l’accés a La Sénia. Tot seguit es realitzarà un espectacle infantil a les 12.00 i un altre taller per als més xicotets a les 13.00 hores en la Plaça Jaume I. A aquesta mateixa hora es dispararà la tradicional traca en la Plaça de la Constitució. Ja a la vesprada, a les 20.00 hores, s’efectuarà un cercavila dels grups de danses que eixirà des de la foguera i finalitzarà en la Plaça Jaume I. En aquest dia també cal remarcar la dansà popular a les 20.30 hores així com l’intercanvi musical a la Casa de la Cultura a les 22.30 hores amb l’actuació del Grup de Danses Canyamar de Canals i la Rondalla Barreja de l’Alcúdia de Crespins.

Per al dissabte 8, el dia de la foguera, està prevista la inauguració de la Fira Artesanal i l’obertura de la novena edició de la Fira Outlet del Comerç a les 11.00 hores. A la vesprada es realitzarà la “entrà” a les 20.20; l’ofrena a les 20.45 i la crema de la foguera a les 21.30 hores. A les 00.30 hores es dispararà la Gran Cordà.

En l’últim dia de les festes patronals, el diumenge 9, se celebrarà una missa en honor al patró i a les 21.00 hores es farà la processó. Després d’aquest acte, es dispararà un castell de focs artificials que posarà el punt i final a aquests festejos. Cal ressaltar que Pep Gimeno “Botifarra” actuarà aquest dia a les 19.00 hores en la Plaça Jaume I.

El regidor de Festes en funcions a l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, ha volgut ressaltar la varietat dels actes “on tradició, foc, religiositat, fires d’artesania i comerç, música i diversió es reuneixen un any més en les Festes Patronals de San Onofre”. Una varietat que, segons Granero, “està pensada per a tots els públics que volem i esperem que siguen del grat de tots els alcudianos i alcudianas així com per als visitants que s’acosten aquests dies a l’Alcúdia de Crespins”, ha puntualitzat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos + 3 =