L’Albereda de Xàtiva acollirà demà diumenge la primera edició del Mercat de la Terra

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, ha presentat el que serà la primera edició del Mercat de la Terra, una proposta de mercat de productes de proximitat, ecològics i de les comarques veïnes que se celebrarà a l’Albereda de Jaume I el proper diumenge, amb una vocació de periodicitat regular. De fet, la previsió és que aquest mercat tinga lloc el darrer diumenge de cada mes, llevat del parèntesi de les festes nadalenques.

fira-a-lalbereda-diaridigital-esEl Mercat de la Terra comptarà amb 30 expositors que oferiran productes com ara pa, mel, hortalisses, embotits, formatges, vins i molts altres baix el paràmetre de presentar un producte bo, net i just. Això es tradueix en presentar una oferta de productes autòctons, conreats amb respecte al medi ambient i amb uns preus justos, per tal de contribuir a la protecció de determinats oficis en risc d’extinció.

Segons Lorente, “volem que el Mercat de la Terra es convertisca en l’epicentre d’aquesta modalitat de comerç en l’àmbit territorial de les Comarques Centrals. Per això hi haurà productors de Xàtiva, Carrícola, Moixent, Quatretondeta, Elx, Jalance, Alboraia, Ontinyent, Genovés, Barxeta i Vallada. Aquest mercat va en la línia d’impulsar una agricultura social i verda, que és una de les premisses de l’àrea de Promoció Econòmica”.

fira-a-lalbereda-3diaridigital-esEl Mercat de la Terra estarà obert diumenge, de 9 a 14h. Lorente ha destacat que la seua ubicació a l’Albereda contribueix a la recuperació d’aquest indret per a les persones. Comptarà amb 5 espais diferenciats. Un dedicat a l’exposició i venda de productes. Un altre, per a celebrar conferències i debats, com la que impartirà aquest diumenge Agustí Pons Contreras, expert en educació ambiental. Un tercer espai dedicat a l’ecologisme i la sostenibilitat, on tindran presència associacions com ara El Brot, La Garrofera, Adene, L’esquella, Serra Grossa i Bosc Primigeni. El quart espai serà una zona pícnic on es podran consumir els productes comprats al Mercat de la Terra i finalment, el quint espai consistirà en una zona de jocs infantils.

fira-albereda-diaridigital-esFinalment, el regidor ha senyalat que “amb aquesta iniciativa, pretenem posar en valor el producte de kilòmetre zero i reactivar l’economia d’un dels eixos comercials de la ciutat. Els estudis demostren que el 16’3% dels consumidors que compren en mercats tradicionals acaben consumint en altres establiments o comerços de la ciutat”. Lorente també ha destacat el potencial atractiu del Mercat de la Terra per a veïns i turistes.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × 1 =