L’Ajuntament de Xàtiva rep al doble campió del món d’atletisme Màster Octavio Pérez

L’atleta xativí va aconseguir l’Or en els 800 ml i el 4×400 ml el passat cap de setmana al Mundial celebrat a Màlaga

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut aquest migdia a l’atleta xativí Octavio Pérez, qui el passat cap de setmana es va proclamar campió del món de 800 metres i de 4×400 metres màster 40 al Mundial que es va celebrar a Màlaga.

Aquests dos metalls han estat el colofó d’una gran temporada en la que Pérez s’ha penjat un total de huit medalles -set d’or i una de plata- en els campionats d’Espanya d’Europa i del món.

octavio-medallas-1-diaridigital.esEl passat mes de març va participar als campionats d’Espanya i d’Europa en pista coberta celebrats a Salamanca i Madrid respectivament, on va aconseguir l’Or en 400 ml i un Or i una Plata en 800 ml. Ja en juliol va participar als campionats d’Espanya en pista lliure de Vitòria, on es va penjar tres Ors: en 400 ml, en 800 ml i en 4x400ml. Finalment, la passada setmana, va aconseguir els dos Ors esmentats al Mundial celebrat a Màlaga.

«Per a l’Ajuntament i per a la ciutat de Xàtiva tindre un esportista com Octavio és tot un orgull. Sabíem que un dia açò arribaria, i que una persona de la nostra ciutat que ha estat treballant des de fa molts anys per l’esport i l’atletisme aconseguiria aquest nivell. Et mostrem l’afecte de la teua ciutat, amics, familiars d’aquells que t’hem vist créixer i dels que han entrenat amb tu a les Pereres quan encara era una pista de terra» ha destacat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha també li ha donat les gràcies «per portar el nom de Xàtiva allà on vas».

octavio-medallas-7-diaridigital.esL’atleta del CAX ha destacat que tenia moltes ganes de dedicar-li aquestes medalles a la seua ciutat, i ha explicat les sensacions que va viure durant la prova. «Sabia que guanyar un campionat del món era molt difícil. No tenia pensat anar al Mundial, però després de ser campió d’Espanya i d’Europa no podia faltar a la cita. Anava amb la sexta millor marca, i el nivell era altíssim, però vaig apostar per mi i vaig aprendre una lliçó: és importantíssim creure en un mateix per a assolir els grans reptes».

Pérez també ha aprofitat per reivindicar l’esport i l’exercici físic. «M’agradaria que aquestes dues medalles del campionat del món serviren també per promocionar l’esport ací a Xàtiva o en qualsevol lloc, per a les persones de qualsevol edat. Que servisquen per a que la gent que té somnis lluiten per ells, perquè si creus en que pots aconseguir-los, els somnis més increïbles poden fer-se realitat», ha apuntat.

L’atleta xativí ha obsequiat a l’Ajuntament amb una instantània de la final dels 800 metres, on es veuen als sis corredors que es van disputar els metalls fins a l’últim instant. Per la seua part, l’Ajuntament li ha fet entrega d’un socarrat en reconeixement a la seua gesta.

octavio-medallas-9-diaridigital.es

octavio-medallas-8-diaridigital.es

octavio-medallas-5-diaridigital.es

octavio-medallas-3-diaridigital.es

octavio-medallas-2-diaridigital.es

No hay comentarios

Dejar respuesta