L’Ajuntament millora la gestió de les contractacions de serveis de Fira

L’Ajuntament de Xàtiva ha estès a quatre anys el període de vigència dels contractes amb empreses instal·ladores de serveis bàsics de la Fira d’Agost. Aquesta gestió millora el rendiment econòmic de les contractacions i genera un estalvi estimat de 30.000 euros anuals, el que suposa que es produïsca un total d’estalvi acumulat de 110.180 euros per al període 2016-2019.

Segons el regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, “aquesta millora de la gestió és possible gràcies a la negociació amb diferents proveïdors i evita la reiteració i urgència en la contractació que es venia produint anteriorment tots els anys en vespres de la Fira”.

En particular, l’Ajuntament ha adjudicat el servei de vigilància i control d’accés als espectacles de la Fira per al període 2016-2019, per un total de 114.625 euros. Això genera un estalvi de 28.600 euros sobre el preu original de licitació de 143.225 euros.

També s’obtenen importants estalvis amb l’adjudicació per a quatre anys de les infraestructures de la Fira del Bestiar, per un total de 94.331 euros fins a 2019, amb un estalvi de 19.400 euros sobre el preu inicial de 113.731 euros. Així mateix, s’ha licitat la instal·lació elèctrica de la Fira. En aquest cas, per a dos anys. L’estalvi generat és de 6.090 euros. L’empresa adjudicatària ha estat Costera Electricitat. En altres contractes menors, de càrrega i descàrrega, reforç de Brigada de Serveis Públics i hostesses, l’estalvi anual és de 12.500 euros.

El regidor Reig ha fet la següent valoració: “estem satisfets pels estalvis generats. A més, alleujarà molt la contractació en les setmanes prèvies a la Fira, ja que les presses provocaven que molts processos d’adjudicació foren poc competitius. En qualsevol cas, la Fira de Xàtiva segueix sent una important despesa per a les arques municipals i després de la baixada d’ingressos patida hem de seguir ajustant al màxim la despesa i replantejar alguns espais de cara a futures edicions “.

*Foto: Estudio Federico

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × 5 =